Elon Musk și-a schimbat denumirea funcției în “tehno-rege” al Tesla

Dată publicare: 16-03-2021 08:20
Dată actualizare: 17-03-2021 09:23


Miliardarul Elon Musk, CEO-ul Tesla, cu o înclinație spre comportament excentric, și-a schimbat denumirea job-ului în "tehno-rege" ("technoking") al producătorului de mașini electrice.

Pe lângă Musk, care își menține poziția de director general, directorul financiar al companiei, Zach Kirkhorn, a fost numit după funcția deținută și de personajul lui George R. R. Martin, Tyrion Lannister, în "Urzeala Tronurilor" – "master of coin", potrivit The Guardian.

Schimbarea numelui funcției deținute de Kirkhorn este o referință la investiția de 1,5 miliarde de dolari făcută, luna trecută, de Tesla în bitcoin, mișcare ce a catapultat valoarea acțiunilor deținute în controversata și râvnita criptomonedă. Elon Musk, care luna trecută a fost detronat din poziția de cel mai bogat om din lume în contextul căderii prețului per acțiune la Tesla, a scris anterior "#bitcoin" în biografia contului său de Twitter.

"Începând cu 15 martie 2021, titlurile lui Elon Musk și Zach Kirkhorn au devenit tehno-rege al Tesla, respectiv master of coin. Elon și Zach își vor menține pozițiile lor de CEO respectiv CFO", a anunțat compania în ultimul său raport către autoritatea de reglementare a pieței de valori din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC).

Antreprenorul născut în Africa de Sud, a cărui valoare netă este estimată la mai mult de 170 de miliarde de dolari, pe al doilea loc după fondatorul Amazon, Jeff Bezos, are o înclinație spre un comportament excentric și care câteodată dezbină.

La începutul acestui an, Tesla publicase un anunț pentru job-ul de specialist în asistență pentru clienți, cu responsabilități ce includ gestionarea plângerilor formulate împotriva lui Musk pe rețelele sociale.

În 2019, lansarea teatrală a camionetei Tesla, concepută să demonstreze că firma poate produce o versiune electrică credibilă a celui mai popular vehicul din America, a devenit o farsă atunci când testul de durabilitate al geamurilor a eșuat, o bilă metalică grea spărgând materialul ce se dorea impenetrabil.

Cu un an înainte, decizia lui de a fuma marijuana într-un show live de pe internet a dus la o scădere de 6% a acțiunilor Tesla și părăsirea companiei de către doi directori seniori. Întrebat dacă a fost o decizie înțeleaptă să fumeze marijuana într-un stream în direct, în timp ce era anchetat de Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare pentru că a scris pe Twitter că a "asigurat" finanțarea pentru a lista Tesla, Musk a spus pentru The Guardian prin email: "Guardian este cel mai nesuferit ziar de pe planeta Pământ".


VIDEO PROTVPLUS.RO