Polițiști din Suceava aflați în misiune, amendați cu 2.000 de lei după ce au parcat pe locurile pentru persoane cu handicap

Dată publicare: 14-03-2021 10:56
Dată actualizare: 14-03-2021 11:09


Polițiști din Suceava aflați în misiune, amendați cu 2.000 de lei după ce au parcat pe locurile pentru persoane cu handicap

Echipajul unei mașini de poliție, aflat în misiune, a fost amendat sâmbătă cu 2.000 de lei după ce a parcat pe două locuri pentru persoanele cu handicap, în parcarea unui hypermarket din municipiul Suceava.

 

Echipajul era format dintr-un agent de la Poliția Municipiului Suceava și un polițist local, care au invocat că aveau o urgență, legată de sesizarea unor bătrâni cu privire la persoane de etnie romă care abordau insistent oamenii din fața magazinului, scrie Monitorul de Suceava.

Unul dintre polițiști a rămas în mașină, iar al doilea intrase în magazin, pentru a face verificări.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, a declarat că în urma apariției fotografiei în spațiul public, polițiștii de la Biroul Rutier Suceava au aplicat o amendă de 2.000 de lei colegilor care au săvârșit contravenția.

 

Dacă aveau pornite semnalele luminoase probabil scăpau de amendă

 

Amenda a fost dată în baza Legii 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu referire la articolul care pedepsește ”parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, sancțiunea prevăzută de lege fiind amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei”.

Interesant este că dacă autospeciala ar fi avut pornite semnalele luminoase, pentru o urgență de serviciu, polițiștii ar fi scăpat probabil de amendă.

 

 

Sursa: Monitorul de Suceava


VIDEO PROTVPLUS.RO