Mai multe mame, prinse producând ilegal ulei de canabis, au determinat legalizarea marijuanei în Peru
O lege care prevede legalizarea marijuanei medicinale a fost votată, în Peru, de un număr mare de parlamentari, după ce poliția a descoperit un laborator improvizat în care mai multe femei produceau ulei de canabis pentru copiii lor bolnavi.
Astfel, actul normativ, care a obținut 68 de voturi „pentru” și cinci „împotrivă”, va intra în vigoare în 60 de zile și va permite producția, vânzarea și importul de ulei de canabis, informează The Guardian.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Am vrut să ne asigurăm că mii de pacienți și membrii familiilor lor vor avea parte de o viață mai bună. Este un moment istoric și visez ca empatia să continue să combată temerile și prejudecata. Aceasta nu a fost o dezbatere abstractă, ci o problemă umană”, a spus Alberto de Belaunde, unul dintre susținătorii acestei legi.
Legea vine după o propunere guvernamentală privind dezincriminarea folosirii medicale a marijuanei, pentru tratarea „bolilor grave și a celor terminale”.
Problematica a ajuns în atenția autorităților după ce, în luna februarie, poliția a descoperit un laborator improvizat, unde un grup de mame producea ulei de canabis pentru copiii lor bolnavi.
Laboratorul se afla în caza Anei Alvarez, în vârstă de 43 de ani. Ea a decis să înființeze grupul „În căutarea speranței” pentru a-și trata fiul de 17 ani, care suferă e o formă rară și gravă de epilepsie, cât și de scleroză tuberoasă, care cauzează creșterea de tumori la nivelul creierului și a altor organe.
„Ne bucurăm că Legea a fost aprobată, dar nu suntem complet mulțumite. Vrem ca asociații precum a noastră să fie inclusă în producția de medicamente naturiste”, a spus Ana Alvarez, precizând că actul normativ reglementează foarte clar producția de ulei de canabis.
Când a început acest grup, femeia se temea că medicamentele pe bază de marijuana importate ar putea să fie mult prea scumpe pentru ea și pentru famillie altor femei. Astfel, ele au reușit să producă uleiul la un sfert din costul medicamentelor.
Peru a devenit a șasea țară din America Latină care a legalizat folosirea de canabis.