Locurile de parcare care costă mai mult decât mașina. Recordul: 30.000 de lei pe an
De la bătăi şi injurii, lipsa locurilor de parcare din oraşele României naşte zi de zi situaţii absurde, însă apogeul a fost atins în Braşov.
Acolo, un astfel de loc a fost adjudecat, în urma unei licitaţii organizate de primărie, cu 30.000 de lei pe an. Proprietarul îl poate deţine 5 ani, dacă plăteşte regulat această sumă.
Cel care a oferit 30.000 de lei, la concurenţă acerbă cu un alt vecin, are la dispoziţie 30 de zile să achite suma, altfel locul de parcare va rămâne liber până la anul, când vor fi organizate alte licitaţii.
Alegeri 2024
03:24
Rezultate alegeri prezidențiale în Bihor. Kelemen Hunor, cel mai votat candidat în judeţul condus de Ilie Bolojan
03:03
Marcel Ciolacu, învins de Călin Georgescu cu peste 20.000 de voturi în Prahova, unde PSD are şefia Consiliului Judeţean
02:54
Rezultate alegeri prezidențiale în Sibiu. Călin Georgescu şi Elena Lasconi sunt primii doi clasaţi în primul tur
02:48
Rezultatele alegerilor prezidențiale din România, în presa străină: Cutremur politic, un candidat pro-rus produce surpriza
Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov: "Vorbim de o sumă record ofertată, nu ştiu dacă se va plăti, dacă ne gândim că e de 20 de ori mai mare decât ce a fost plătit în acest an. De cele mai multe ori se licitează când doi vecini nu se înţeleg sau vor să îşi vadă maşina de pe geam."
În schimb, un bărbat a plătit pentru un loc de parcare 2000 de euro atunci când şi-a cumpărat apartamentul. Suma poate urca însă până la 7000, în funcţie de dezvoltatorul imobiliar.
Dorin Graur, proprietar loc de parcare: "O trece în proprietate şi nu mai mergi la licitaţie. Sau să fie certuri şi alte nebunii. E parcarea mea, ţi-o pune la notar, mergi şi faci actele şi totul e în regulă."
Şi în Cluj este o criză acută a locurilor de parcare. Pentru un loc privat de parcare, clujenii scot din buzunare chiar şi 200 de lei pe lună, în timp ce pentru spaţiile puse la dispoziţie de către primărie se plăteşte o chirie anuală de doar 65 de lei.
În Timişoara, ca să poţi parca regulamentar în zona centrală, e la fel de uşor ca atunci când câştigi un premiu la loto. Sunt peste 165 de mii de maşini înmatriculate în oraş, însă numărul locurilor este cu puţin peste jumătate.
Un tânăr s-a trezit cu maşina blocată şi cu mesajul..."scuze".
Șofer: "Chiar nu sunt locuri de parcare şi dăm o groază de bani. Și nu ne pune la dispoziţie suficiente locuri de parcare. Aştept să vină persoana respectivă şi să mă deblocheze."
Altfel, ar fi fost nevoit să sune la poliţie sau la ridicări auto.
Autorităţile spun că, deocamdată, nu au construit niciun loc de parcare în zona centrală pentru că nu dispun de terenul necesar.
Aceeaşi situaţie şi în Arad.
Locatar: "Nu interesează pe nimeni unde parchează. Dacă găseşte un loc liber, parchează, iar când vine gazda atunci este scandal."
În Bucureşti, doar blocurile noi din zonele centrale sau semi-centrale au locuri de parcare în subteran.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!