Suma colosală la care a ajuns un loc de parcare, în Brașov, după o licitație


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Sursa: bizbrasov.ro
Data publicarii: Luni 05 Noiembrie 2018 21:32
Categorie: Stiri actuale
parcare

Un loc de parcare din cartierul braşovean Răcădău a fost adjudecat, luni, în urma unei licitaţii organizate de primărie, cu o sumă uriașă.

Chiria pe un an pentru un loc de parcare aflat între blocuri a ajuns la colosala sumă de 30.000 de lei chirie. Până luni, cel mai scump loc a fost licitat la 2.000 de lei, însă suma nu a fost plătită, relatează bizbrasov.ro.

Licitația a mers atât de departe din cauza ambițiilor a doi vecini, care au vrut același loc aflat chiar lângă bloc. Cei doi au licitat mai bine de o oră și jumătate, din 10 în 10 lei, până au ajuns la 30.000 de lei.

Cel care și-a adjudecat locul are la dispoziţie 30 de zile să plătească suma integrală. Dacă nu virează banii, va pierde locul și nu va mai avea dreptul să participe la viitoarea licitație.

Câştigătorul licitației poate deţine locul pentru o perioadă de cinci ani, dacă plăteşte în fiecare an suma respectivă.

Suma licitată pentru locul de parcare din cartierul Răcădău, de 30.000 de lei, este cea mai mare sumă oferită pe un loc de parcare în municipiul Braşov, de când sunt licitate locurile de parcare, lucru care i-a mirat şi pe reprezentanţii Primăriei.

„La noi, cred, cea mai mare sumă oferită vreodată a fost 2.000 de lei, dar nu a fost plătită. Anul acesta cea mai mare ofertă a fost 1.400 de lei la o licitaţie. E o surpriză foarte mare pentru noi, să vedem dacă va şi plăti, pentru că e incredibilă. Până nu vedem acest lucru, e o discuţie. Dacă va plăti cineva 30.000 de lei pentru un loc de parcare rezidenţial, e cea mai bună afacere pe care o autoritate publică o poate face cu un loc de parcare”, a Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria municipiului Braşov. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: bizbrasov.ro

Prima parcare intermodală e gata, dar stă închisă. Autoritățile ar aștepta alegerile
VIDEO PROTVPLUS.RO