Locurile de joacă din parcurile din Sectorul 2 au fost închise. Ce nereguli au găsit comisarii ANPC
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au închis locurile de joacă din cele 109 parcuri din Sectorul 2 din Capitală, după ce au fost găsite mai multe deficienţe.
Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au anunţat că au desfăşurat, marţi, o acţiune de control tematic, la locurile de joacă administrate de Primăria Sectorului 2, prin Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 2.
Ca urmare a abaterilor constatate a fost aplicată o sancţiune în valoare de 10.000 lei şi un avertisment, precum şi interzicerea utilizării echipamentelor până la remedierea deficienţelor în toate locaţiile verificate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Locurile de joacă trebuie să reprezinte pentru toţi copiii acele spaţii în care să se poată bucura în siguranţă, în această etapă frumoasă a vieţii lor, fără a fi expuşi unor pericole care să le afecteze sănătatea sau chiar viaţa” , a declarat preşedintele interimar ANPC, Sebastian Hotca.
Au fost verificate 136 locuri de joacă, situate în cele 109 parcuri administrate de Primăria Sectorului 2 - ADP Sector 2 şi s-au constatat mai multe deficienţe.
Printre acestea: - folosirea unor suprafaţe antiimpact deteriorate, cu rupturi şi exfolieri;
- utilizarea unor echipamente de joacă, căţărare, agrement deteriorate, cu vopsea exfoliată, graffiti, fără protecţiile specifice, mânere sau şuruburi, cu elemente de lemn putrezit;
- folosirea unor echipamente cu şezut metallic, interzise la utilizare, care prezintă pericol de supraîncălzire prin frecare şi poate cauza arsuri la nivelul tegumentului;
- folosirea unor aparate de fitness cu sfori tocite cu un potenţial pericol de rupere;
- echipamente de agrement montate incorect; echipamente de căţărare cu sfori legate cu improvozaţii;
- lipsa capacelor de protecţie la şuruburi.
Alte nereguli au fost:
- folosirea unor leagăne pentru persoane cu dizabilităţi, pe structură metalică, incomplete, fără protecţii, ce prezintă un potenţial pericol pentru viaţa sau sănătatea consumatorilor
lipsa gardului de împrejmuire;
- echipamente prinse cu sârme ieşite din structura de rezistanţă, prezentand un risc previzibil de accidentare;
- groapă cu nisip cu zone de împrejmuire sparte, rupte, ce prezintă risc de accidentare;
- lipsa unui panou care să conţină regulamentul de funcţionare şi organizare (în cazul unui singur loc de joacă).