Locuitorii din Bacau au ramas fara apa, dupa ce conducta care alimenta orasul a cedat. Oamenii cara acum apa cu galeata 1 km
Situatie disperata, in Bacau! 70 la suta dintre localnici au ramas fara apa la robinet, dupa ce conducta veche, care alimenteaza orasul, a cedat.
In cel mai fericit caz, problema va fi rezolvata in 3 zile, asa ca oamenii au luat cu asalt izvoarele din imprejurimi, unde stau cu orele la coada, ca sa isi umple bidoanele.
Imaginile par surprinse undeva la tara, intr-o localitate uitata de lume. Scenele se petrec insa la marginea orasului Bacau. Zeci de oameni stau la coada sa ia apa, de la izvor, dupa ce la robinete nu a mai curs niciun strop, din cauza unei avarii la conducta de alimentare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Problemele au inceput in urma cu doua zile, cand a fost semnalata o avarie la o teava secundara. Dupa ce a fost reparata, si totul parea ca a revenit la normal, a cedat conducta principala de alimentare cu apa a orasului, veche de 20 de ani.
Localnic: "Sa nu ai apa pentru baut sau pentru spalat si sa cari apa de la o distanta de un kilometru."
Autoritatile au amplasat in oras rezervoare cu apa menajera, dar nu sunt suficiente.
Cosmin Necula, primarul orasului: "Discutam aici de o portiune de conducta care se pare ca a plesnit. Problema este ca municipiul Bacau nu are rezerva de apa, iar aceasta rezerva trebuia facuta inca din 2007."
Razvan Gaina, director general compania de apa: "Speram ca in maxim 3 zile sa dam apa bacaoanilor, dar, cum ziceam si mai devreme, mi-e si frica sa mai fac un pronostic. Este o conducta de azbociment veche de 20 de ani si va trebui inlocuita."
Singurii care pot vedea o parte buna a acestei situatii - spun localnicii - sunt patronii supermarketurilor, deoarece au crescut vanzarile la apa imbuteliata.