Localnicii din Bacău au asistat la o defilare a cailor de curse. „Un sport relaxant, plăcut pentru toţi”
A fost spectacol, duminică, pe străzile din Bacău. Timp de două ore, localnicii au asistat la o defilare a cailor de curse, atât de prietenoși încât s-au lăsat mângâiați.
Spre deosebire de Regatul Unit, echitația nu e prea populară la noi în țară. Așa că organizatorii s-au gândit să vină ei în fața publiculului și să prezinte campionii medaliați la concursurile naţionale şi internaţionale.
Mai rar vezi cai pe străzile orașelor, ba chiar și la sate în ultimii ani. În Bacău, însă chiar în centru, au fost aduse câteva exemplare superbe. Au defilat împreună cu sportivii care îi strunesc la competiții și s-au lăsat mângăiați.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Copii: „Calul meu preferat e Catalan. Nu, dar o să mă ia şi pe mine să-l călăresc”.
Spectatoare: „Cel mai mult mi-a plăcut cum a mers, şi cum au arătat. Da. Bine”.
Și adulţii s-au bucurat de spectacol.
Spectator: „Vedeţi ce frumos e când te uiţi, cai stânga dreapta, lume curioasă, văd ceva nou, o schimbare”.
Spectator: „Frumos. Caii sunt nişte animale care au fost uitate încoace în ultimul timp şi merită foarte mult aplaudate. Eu am o vârstă de 64 de ani şi mâine m-aş duce să fac cursuri de călărie”.
La concursuri vin, de regulă, puţini spectatori, așa că sportivii au ieșit ei în intâmpinarea publicului.
Diego Leon Bâliș, sportiv: „Este pentru oricine echitaţia. Un sport relaxant plăcut pentru toţi. Cea mai bună performanţă a mea este de anul acesta în Slovacia, la cursa de 120 de kilometri pe care am terminat-o cu succes”.
Ionuț Bâliș, antrenor: „În doi ani ani de zile, am reuşit să facem concursuri de 40-80-100 şi 120 de km, iar în acest moment este singurul cal din România, un pursânge arab, cu o linie românească, care a ajuns la acest nivel”.
Incântaţi că parada a fost un succes, organizatorii spun că vor să facă evenimente ecvestre mai ample, în anii ce urmează.