Dragnea rămâne după gratii cel puțin încă o săptămână. Decizia judecătorilor, amânată


Ultimul update: Marti 14 Ianuarie 2020 14:10
Data publicarii: Marti 14 Ianuarie 2020 07:07
Categorie: Stiri Justitie

Liviu Dragnea rămâne după gratii, cel puțin încă o săptămână. Atât și au luat răgaz judecătorii instanței supreme să decidă dacă îi admit sau nu fostului lider al PSD recursul în casație.

Dragnea afirmă și astăzi că este nevinovat. Îl contrazic însă categoric procurorii anticorupție

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a decis, marţi, să amâne cu o săptămână pronunţarea deciziei în dosarul în care fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a depus un recurs în casaţie.

Prin recurs, el a cerut să-i fie anulată sentinţa prin care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Dezbaterile au avut loc marţi dimineaţa, însă completul de judecată a decis să amâne decizia pentru 21 ianuarie, motivul invocat fiind că magistraţii au nevoie de timp pentru a delibera.

Fostul șef al PSD și-a încercat astfel ultima șansă de a obține rejudecarea dosarului care i-a adus anul trecut condamnarea la închisoare. Mai puțin de o oră a durat judecarea recursului în casație.

Despre această procedură, Liviu Dragnea spunea că el și apărătorii săi cred că a fost condamnat pentru fapte care nu sunt prevăzute de legea penală.

Acesta a fost și principalul argument cu care fostul lider al PSD a încercat să convingă completul de 5 al instanței supreme, că sentința prin care a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare ar fi una nemeritată.

A fost o întreagă argumentație legată de Codul Muncii, de relațiile de muncă și mai ales de faptul că acele 2 angajate - care, deși erau plătite din fonduri publice la Direcția de Protecția Copilului Teleorman, în realitate lucrau la PSD Teleorman - nu ar fi comis infracțiuni.

Rămâne ca Instanța Supremă să decidă dacă aceste argumente sunt întemeiate, mai ales că procurorul de ședință a susținut că nici pomeneală și că de fapt că aceste critici ale lui Dragnea au mai fost deja analizate de către instanța de apel.

În ultimul cuvânt, fostul lider al PSD a susținut destul de spășit părerea că de 8 luni stă nevinovat în spatele gratiilor, aruncând responsabilitatea pe spatele judecătorilor, susținând că de ei depinde dacă va mai sta închis nevinovat.

Așadar, urmează să fie dată publicității pronunțarea cu privire la acest demers extraordinar, după alt demers care a fost deja respins.

 

 

Tags: dragnea, iccj, proces,

Liviu Dragnea, lăudat de Marcel Ciolacu la conferinţa PSD din Călăraşi
Dragnea a invocat ”habeas corpus” ca să scape din închisoare, un concept medieval
Plugușorul politic al unui deputat PNL:
VIDEO PROTVPLUS.RO
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47