Dragnea rămâne după gratii cel puțin încă o săptămână. Decizia judecătorilor, amânată
Liviu Dragnea rămâne după gratii, cel puțin încă o săptămână. Atât și au luat răgaz judecătorii instanței supreme să decidă dacă îi admit sau nu fostului lider al PSD recursul în casație.
Dragnea afirmă și astăzi că este nevinovat. Îl contrazic însă categoric procurorii anticorupție
Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a decis, marţi, să amâne cu o săptămână pronunţarea deciziei în dosarul în care fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a depus un recurs în casaţie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Prin recurs, el a cerut să-i fie anulată sentinţa prin care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare.
Dezbaterile au avut loc marţi dimineaţa, însă completul de judecată a decis să amâne decizia pentru 21 ianuarie, motivul invocat fiind că magistraţii au nevoie de timp pentru a delibera.
Fostul șef al PSD și-a încercat astfel ultima șansă de a obține rejudecarea dosarului care i-a adus anul trecut condamnarea la închisoare. Mai puțin de o oră a durat judecarea recursului în casație.
Despre această procedură, Liviu Dragnea spunea că el și apărătorii săi cred că a fost condamnat pentru fapte care nu sunt prevăzute de legea penală.
Acesta a fost și principalul argument cu care fostul lider al PSD a încercat să convingă completul de 5 al instanței supreme, că sentința prin care a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare ar fi una nemeritată.
A fost o întreagă argumentație legată de Codul Muncii, de relațiile de muncă și mai ales de faptul că acele 2 angajate - care, deși erau plătite din fonduri publice la Direcția de Protecția Copilului Teleorman, în realitate lucrau la PSD Teleorman - nu ar fi comis infracțiuni.
Rămâne ca Instanța Supremă să decidă dacă aceste argumente sunt întemeiate, mai ales că procurorul de ședință a susținut că nici pomeneală și că de fapt că aceste critici ale lui Dragnea au mai fost deja analizate de către instanța de apel.
În ultimul cuvânt, fostul lider al PSD a susținut destul de spășit părerea că de 8 luni stă nevinovat în spatele gratiilor, aruncând responsabilitatea pe spatele judecătorilor, susținând că de ei depinde dacă va mai sta închis nevinovat.
Așadar, urmează să fie dată publicității pronunțarea cu privire la acest demers extraordinar, după alt demers care a fost deja respins.