Dragnea a invocat ”habeas corpus” ca să scape din închisoare, un concept medieval


Ultimul update: Marti 07 Ianuarie 2020 13:45
Data publicarii: Marti 07 Ianuarie 2020 13:38
Categorie: Stiri Politice

Liviu Dragnea se gândește din nou la libertate. Fostul lider al PSD a fost convins de avocați să declanșeze o nouă procedură în justiție, prin care susține că este deținut ilegal și cere să fie pus de îndată în libertate.

 

Avocații lui Dragnea i-au spus acestuia că ar fi găsit o metodă prin care ar putea convinge justiția să-l elibereze din închisoare înainte să apuce să-și ispășească întreaga pedeapsă de închisoare de 3 ani și jumătate pe care a primit-o în mai 2019.

Exact în ziua de Crăciun, unul dintre avocații săi a depus o cerere la instanță, mai exact o contestație la executare, prin care apărătorii fostului lider al PSD afirmă că nu contestă decizia definitivă de condamnare, ci mai degrabă scot în evidență faptul că pedeapsa pe care a primit-o Liviu Dragnea ar fi fost pronunțată de o instanță necompetentă.

Este o aluzie, o referire directă la decizia recentă a Curții Constituționale prin care s-a constatat faptul că o bună perioadă de timp, completurile de 3 judecători nu ar fi fost specializate pe probleme legate de corupție și, în condecință, pedeapsa primită de Dragnea, ar fi nelegală.

Avocații lui Dragnea au menționat în cerere ”habeas corpus” - un concept care provine din epoca medievală prin care politicianul cere să fie adus de îndată în fața unui judecător pentru a constata că este deținut ilegal din data de 10 octombrie 2019, când a fost publicată în Monitorul Oficial acea decizie a Curții Constituționale.

Astfel, Liviu Dragnea este așteptat la Tribunalul București pe 17 ianuarie, pentru a susține această teorie, despre care mulți dintre specialiștii în drept penal consideră că va fi respinsă.

O nouă lovitură pentru Dragnea. Tribunalul UE a respins cererea de rejudecare a dosarului
Dragnea a pierdut procesul în care a contestat noua conducere a PSD
Ce a spus Dragnea la ÎCCJ ca să fie eliberat înainte de Crăciun. Anunțul avocatului
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33