A treia zi de grevă la STB. Nicușor Dan: Depourile STB Colentina și Titan funcționează în integralitate

×
Codul embed a fost copiat

Aproximativ 2,5 milioane de euro sunt pierderile Societății de transport în comun București, în urma grevei începute joi dimineața de angajati.

Cu mici excepții, șoferii și vatmanii au refuzat și sâmbătă să scoată pe traseu autobuzele, tramvaiele și troleibuzele. Iar cei care au fost considerați spărgători de greva au fost agresati. Poliția Capitalei îi caută pe făptași.

Citește în acest articol:

►Câte mașini au ieșit pe traseu la prima oră
►Geamul unui autobuz a fost spart pentru că șoferul a ieșit pe traseu
►La cât sunt estimate pierderile STB din cauza grevei

Rețeaua Serviciului de transport public București se întinde pe o suprafață de peste 600 de km pătrați și este printre cele mai mari din Europa. Este acoperită cu peste 2.000 de troleibuze, tramvaie și autobuze. Dintre acestea, potrivit directorului Adrian Criț, sâmbătă au ieșit pe traseu doar 18. O picătură într-un ocean, restul nu s-au mișcat de joi.

Citește și
Grevă STB
STB a formulat plângere penală la Parchet în legătură cu greva angajaţilor
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Șoferi și vatmani de la 6 depouri și autobaze au renunțat la protest și au ieșit pe traseu, însă acest lucru a atras asupra lor furia colegilor care nu vor să renunțe la protest.

Numele lor au fost scrise pe o listă cu titlul "Trădătorii". Mai mult, liderul sindical Vasile Petrariu susține că un autobuz ar fi fost vandalizat în trafic. Polițiștii îi caută pe suspecți.

În timp ce oamenii așteptau prin stații neștiind ce mașină sau tramvai mai circulă, la garaje șoferii și vatmanii care au refuzat să iasă la lucru, așteptau și ei vesti despre revendicările lor.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: „Este legitim să se discute între cnducerea stb și toate sindicatele un nou contract colectiv de muncă. De sporuri și de condițiile de muncă, dar această discuție lungă, pt că sunt multe prevederi nu se poate face prin șantaj.”

Cei care au refuzat să intre pe traseu deși Tribunalul București a decis că greva e ilegală, riscă sancțiuni și chiar să rămână fără serviciu. Deocamdată dosarul este instrumentat de procurori IN REM, adică împotriva faptei. Vorbim despre infracțiunea de declarare a grevei cu încălcarea condițiilor legale.

În Serviciul de transport public București activează 6 sindicate. Cel mai mare este sindicatul transportatorilor din București, care are peste 8 mii de membri. Restul au însumat aproximativ 1200 de membri. Câți dintre acestia vor fi chemati la audieri, vom afla in zilele următoare de de la Parchetul judecatoriei sectorului 3.

Cronologia eventimentelor de sâmbătă, a treia zi de grevă STB:

UPDATE 19:30 Reacție de la Biroul Permanent al Sindicatului Transportatorilor din București:

„În cea de-a treia zi de încetare voluntară a lucrului de către salariații de la STB SA, dincolo de  tumultul declarațiilor politice ale primarului general al Capitalei Nicușor Dan și de poziția de forță de pe care acesta încearcă să bage pumnul în gura salariaților, adevărata miză fiind destructurarea mișcării sindicale și intimidarea liderilor de Sindicat atât la nivel de STB SA cât și transmiterea unui semnal la nivel național, în loc să se vină cu soluții pentru aplanarea acestui conflict spontan. Declarațiile belicoase la adresa salariațiilor cărora li se spune că au salarii mari și sunt acuzați de furt de motorină, vânzarea de piese, etc., nu fac decât să radicalizeze poziția salariaților.

Acuzele, insinuările, declarațiile politice, șantajul și amenințările, nu sunt soluții. Aceste lucruri nu ajută la dezamorsarea conflictului. Afirmații ale primarului general care nu sunt reale și încearcă să manipuleze opinia publică afirmând că pierderile zilnice se ridică la peste patru milioane de lei în condițiile în care încasările lunare nu depășesc 15-18 milioane lei. Afirmațiile primarului general care a politizat acest conflict pentru a deturna atenția, faptul că ne catolaghează ca fiind un Sindicat de tip mafiot și că acest Sindicat își trăiește ultimele zile, confirmă informațiile apărute în ultima perioadă cum că, se caută soluții pentru desființarea Sindicatului Transportatorilor din București.

Pentru o corectă informare vă evidențiem faptul că Sindicatul nostru NU a inițiat și NU a organizat prezentul protest, poziționîndu-se în primul rând ca un factor de echilibru, iar în al doilea rând ca un avertizor, aducând la cunoștința conducerii în permanență, atât nemulțumirile salariaților cât și caracterul din ce în ce mai alarmant al tensiunilor sociale acumulate pe fondul lipsei acute de dialog social, vinovată fiind în acest sens actuala conducere.”

UPDATE 18:50 Nicușor Dan: Depourile STB Colentina și Titan funcționează în integralitate

Primarul Capitalei a publicat un mesaj pe Facebook în care anunță:

„Depourile STB Colentina și Titan funcționează în integralitate la această oră. Liniile de tramvai 14 și 21 au acum trafic în regim normal. Salut decizia rezonabilă a vatmanilor și a șoferilor care respectă legea și hotărârea instanței și ies la muncă. Îi încurajez pe toți să reia rapid activitatea și să facă ceea ce e corect.

Am primit deja la numărul de telefon 0800.800.868 reclamații despre intimidări și agresiuni ale liderilor sindicali la adresa șoferilor și vatmanilor care doresc să muncească. Mulțumesc polițiștilor că reacționează imediat la sesizări și sunt sigur că o vor face în continuare. Nimeni nu are dreptul să împiedice angajații STB să reia lucrul!

Vremea sindicalismului mafioto-politic în România a apus. Ce se întâmplă zilele astea este ultima zvâcnire a acestui tip de sindicalism, iar sindicatul condus de consilierul general PSD Petrariu își trăiește azi ultimele zile.”

UPDATE 18:40 Conducerea STB a decis ca pentru şoferii care intră de sâmbătă pe traseu cercetarea disciplinară să nu producă efecte

Consiliul de Administraţie al STB a decis ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu începând de sâmbătă cercetarea disciplinară, în conformitate cu regulamentul intern, să nu-şi producă efecte, în condiţiile în care nu există fapte de natură penală, a declarat sâmbătă directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ.

"Consiliul de Administraţie a luat o decizie astăzi, decizie prin care, în conformitate cu Codul Muncii, coroborat cu contractul colectiv de muncă, evidenţiază faptul - şi doreşte, pentru că suntem într-o situaţie de criză - şi asta a fost propunerea mea, fiind într-o situaţie de criză, ne trebuie soluţii pentru criză - bucureştenii vor deblocarea transportului public şi, atunci, ce a asumat CA - faptul că poate dispune ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu începând cu data de astăzi, cercetarea disciplinară în conformitate cu regulamentul intern să nu-şi producă efecte în condiţiile în care nu există fapte de natură penală.", a spus Criţ într-o conferinţă de presă.

El a precizat că orice angajat care îngrădeşte dreptul unui şofer să iasă pe traseu va fi cercetat, iar acest lucru va fi comunicat organelor de anchetă.

"De asemenea, colateral, doresc să precizez că, în urma ultimei analize, şi luând în considerare informaţii din zona publică, orice angajat care îngrădeşte dreptul unui şofer să iasă pe traseu va fi cercetat - şi acest lucru va fi comunicat organelor de anchetă. Trebuie să ştim cu toţii şi alt aspect: în condiţiile în care această grevă va continua, angajaţii nu vor mai beneficia de siguranţa locului de muncă", a adăugat directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti.

Adrian Criţ a subliniat că există două decizii ale Tribunalului Bucureşti "care constată caracterul ilegal al acestei greve".

"Aceste decizii sunt executorii. Angajaţii trebuie să înţeleagă faptul că nu mai pot fi manipulaţi. Evaluând costurile pe care le are societatea, doar verificând rulajul care trebuia să fie efectuat, prestaţia pentru bucureşteni, s-a constatat că prejudiciul în momentul de faţă este undeva în jur de 20 de milioane lei. Nu acest lucru contează. Din păcate, bucureşteanul a fost privat de mobilitate, a fost privat de serviciul de transport public. Bucureşteanul trebuie să poată să călătorească la locul de muncă, la şcoală , la spital, în parcuri, astfel încât să îşi desfăşoare activitatea în cele mai bune condiţii", a precizat şeful STB.

El susţine că "aceste pagube produse societăţii vor fi recuperate în instanţă de la cei care au provocat această grevă ilegală".

"O evaluare completă o vom avea după ce practic vom avea un audit economic extern, astfel încât, cu transparenţă, bucureştenii să ştie unde sunt cheltuite fondurile şi unde sunt pierderile. Pe de o parte, mă adresez angajaţilor acum şi în special conducătorilor de vehicule. În condiţiile în care, pentru trei zile, avem această pierdere, în următoarea perioadă s-ar putea să existe probleme majore dacă nu intrăm pe traseu vizavi de finanţarea atât a datoriilor pe care le avem către ANAF, cât şi a tot ceea ce înseamnă costuri pentru transportul în comun. Rog toţi angajaţii să comunice cu şoferii de vehicule, să comunice cu repartizorii, cu dispecerii, cu şefii de staţie, cu şefii de autobaze şi să intervină, astfel încât personalul navigant să iasă în stradă. Siguranţa locurilor de muncă este periclitată în condiţiile în care nu fac acest lucru. Există un regulament intern. În condiţiile în care nu se intră începând cu data de astăzi pe trasee vom aplica şi regulamentul intern pe lângă plângerile care vor exista la alte organe de anchetă", a mai spus Adrian Criţ.

Acesta a adăugat că regulamentul intern prevede ca "pentru 3 zile consecutive în care angajatul nu este prezent la locul de muncă acestuia îi poate fi desfăcut în mod automat contractul individual de muncă".

"Propunerea noastră este să vină la muncă. Astăzi să vină la muncă pentru că este singura soluţie pentru deblocarea acestei situaţii şi, de asemenea, cei care sunt blocaţi sunt rugaţi să sesizeze la 112 toate problemele existente. Suntem conştienţi că marea majoritate a angajaţilor au fost manipulaţi de către liderii sindicatului reprezentativ. Suntem conştienţi de influenţa nefastă pe care acest sindicat a avut-o în cadrul societăţii noastre şi tocmai de aceea fac apelul încă o dată la conducătorii de autovehicule, la cei care se ocupă de mentenanţa vehiculelor să dea tot sprijinul astfel încât vehiculul să iasă pe traseu", a afirmat directorul general al STB.

UPDATE 16:50 Primarul Capitalei atrage atenţia că şoferii STB care nu ies pe traseu riscă desfacerea contractului de muncă

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a atras atenţia, sâmbătă, că şoferii Societăţii de Transport Bucureşti care nu ies pe traseu riscă desfacerea contractului de muncă.

"Există, pe de o parte, Codul Penal, care vorbeşte despre nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti şi găsiţi şi acolo limitele de sancţiuni, (...) pe de altă parte există un contract de muncă în care se prevăd drepturi şi obligaţii - obligaţia de a presta activitatea pentru care eşti plătit - şi sunt nişte sancţiuni graduale, inclusiv cea a desfacerii contractului de muncă", a precizat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă, la sediul STB, unde a avut loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie al instituţiei.

„Vremea sindicalistului mafiot în România a apus şi vremea sindicalistului de partid în România a apus şi ce se întâmplă zilele astea este ultima zvâcnire de sindicalism mafioto-politic. Faptul că au fost şoferi şi vatmani care au înţeles nebunia în care acest sindicat îi ducea e un semn de însănătoşire”, a mai declarat Nicuşor Dan sâmbătă.

Sâmbătă este a treia zi de grevă a lucrătorilor STB.

Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, încetarea grevei salariaţilor de la Societatea de Transport Bucureşti, stabilind că aceasta este ilegală.

De asemenea, judecătorii au decis reluarea imediată a activităţii.

Hotărârea instanţei este executorie.

UPDATE 16:10 0800800868 - număr pentru şoferii STB împiedicaţi de colegii lor să iasă pe traseu

Municipalitatea pune la dispoziţia şoferilor Societăţii de Transport Bucureşti, care sunt împiedicaţi de colegii lor să iasă pe traseu, numărul de telefon 0800800868 pentru a sesiza acest lucru, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

El a făcut aceste precizări, sâmbătă, la sediul Societăţii de Transport Bucureşti, unde a avut loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie al instituţiei, în contextul în care este a treia zi de grevă a lucrătorilor STB.

UPDATE 14.31 Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, cataloghează greva de la STB drept „ilegală, imorală şi penală”, el susţinând că acest conflict este, de fapt, „o conspiraţie” care are caracter politic.

"Cer PSD să se delimiteze Petrariu, să îl excludă din partid, și să nu îi mai alimenteze acestuia ego-ul de vătaf care a controlat zeci de ani cea mai mare societate din București! Bucureștenii s-au săturat de sindicaliștii vatafi de genul lui Rădoi și al lui Petrariu!", a transmis Ciucu pe Facebook.

UPDATE 13.25  Înainte de ședință, Criţ estima pierderile provocate de grevă, în momentul de faţă, la aproximativ 20 milioane lei şi avertiza că, dacă angajaţii nu îşi vor relua activitatea, STB ar putea intra în insolvenţă.

"Aceste pierderi pot fi cuantificate, din punctul meu de vedere, doar urmare a unui amplu audit economic făcut de către o companie foarte mare. De ce? Pentru că nu îmi doresc ca angajaţi din cadrul instituţiei să facă această evaluare. Eu consider că, pentru transparenţă, şi faţă de publicul călător şi faţă de noi, şi pentru a nu diminua valoarea sau a avea diferenţe majore care să fie imputabile sau contestabile în instanţă, acest lucru făcut de o companie externă ar fi benefic. Ca şi valoare, eu consider că urmare a acestor trei zile de grevă ilegală probabil aceasta se va situa undeva în jur de 20 de milioane de lei. Asta în momentul de faţă. Gândiţi-vă şi la prejudiciile de imagine, la ce vor spune călătorii despre noi şi dacă nu cumva am pierdut suportul bucureştenilor, pentru că o companie finanţată de cetăţeni prin taxe, impozite, trebuie să-şi îndeplinească îndatoririle faţă de ei în primul rând", a spus Criţ la B1TV, întrebat fiind despre pagubele produse de grevă, conform Agerpres.

Conducerea STB, ședință la ora 13:00

UPDATE 13.00 De la ora 13:00, conducerea STB are o şedinţă pentru a estima pagubele provocate de greva angajaţilor, conform directorului general al STB, Adrian Criţ.

UPDATE 12.54 USR București a transmis un comunicat prin care condamnă actele de vandalism, hărțuire și violență la adresa șoferilor STB care respectă hotărârile judecătorești, își respectă obligațiile și ies pe traseu în București.

"Este a doua zi în care un autobuz STB este atacat cu pietre, iar șoferii sunt hărțuiți și amenințați. Instituțiile statului trebuie să-și facă treaba și să se asigure că șoferii care vor să iasă din autobaze o pot face în siguranță. În plus, autoritățile trebuie să afle cine se află în spatele acestor atacuri și amenințări. Consilieri USR din Consiliul General se află în legătură cu șoferi STB care nu sunt de acord cu acțiunea ilegală a sindicatului și fac toate demersurile necesare de tragere la răspundere a celor care amenință și hărțuiesc șoferii și provoacă acte de vandalism. Dacă cineva mai are dubii despre ceea ce se întâmplă, este foarte simplu, bătaia dintre PSD și PNL din Guvern s-a mutat la nivel de companii municipale: printr-o oprire ilegală a lucrului la comanda unui consilier general al PSD se cere o demisie a unui director PNL. Asta în timp ce suferă nu doar bucureștenii, dar și șoferii care își fac datoria", a transmis USR pe Facebook.

UPDATE 12.48 Vasile Petrariu, liderul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB) a spus că nu știe nimic despre "listele rușinii", dar că în privința geamului spart, cetățenii au făcut acest lucru.

”Nu am această informație. Geamul spart este din traseu. Cetățenii au făcut acest lucru”, a spus el.

UPDATE 12.10 Mai mult, angajații STB care fac grevă au făcut o listă cu numele celor considerați "trădători". La depoul Dudești, numele acestora a fost trecut pe foi si lipit la vestiare. 

Geamul unui autobuz a fost spart pentru că șoferul a ieșit pe traseu

UPDATE 12.00 Angajații STB care au iesit pe traseu în timpul grevei sunt catalogați drept trădători. Unui șofer de autobuz i-a fost spart geamul unei uși. 

UPDATE 10.30 Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, a transmis pentru Știrile PRO TV că la ora 10:00 se află 18 vehicule pe traseu, adică 7 autobuze și 11 tramvaie.

Este vorba despre:

-2 vagoane de la Depoul Dudesti - respectiv 401, 415, de pe linia 1;
-9 vagoane Depoul Colentina: 4 vagoane pe linia 21 (056; 016; 027, 112); 1 vagon linia 14 (123) ; 1 vagon linia 16 (167); 3 vagoane linia 36 (104,188,132);
- 2 autobuze Autobaza Giurgiului:  Linia 104 -1 autobuz (6626);Linia 610 (6510);
- 1 autobuz Autobaza Floreasca Linia 442 (6273)
- 2 autobuze Autobaza Obregia -Linia 465 (4628);Linia 241 (6329);

-2 autobuze Autobaza Titan - Linia 408 (4977) și -Linia 472 (4851).

UPDATE 08.50 15 vehicule erau pe traseu la ora 8:00, potrivit datelor furnizate de directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ.

"La ora 8: 00 sunt 15 vehicule în traseu: - 2 vagoane de la Depoul Dudeşti, respectiv 401, 415, de pe linia 1; 5 vagoane de la Depoul Colentina, trei de pe linia 21 (-056, 016, 027), unul de pe linia 14 (123) şi unul de pe linia 36 (vagonul cu numărul 104); trei autobuze de la Giurgiului ( 6626 de pe linia 104; 6510 de pe linia 610; 4789 de pe linia 420); un autobuz de la Floreasca (6273, linia 442); două autobuze de la Obregia (4628 de pe linia 465 şi 6329 de pe linia 241) şi două autobuze de la Titan (4977 de pe linia 408 şi 4851 de pe linia 472)", a spus Criţ.

UPDATE 08.13 Potrivit directorului general al STB, Adrian Criţ, sâmbătă dimineața, au ieşit pe traseu doar trei tramvaie şi 10 autobuze.

"Din păcate, în continuare, cu toate că există o hotărâre a instanţei din care rezultă că greva este ilegală, angajaţii nu o respectă. Acesta este un atac concertat la siguranţa bucureştenilor, cu consecinţe majore referitoare la existenta în viitor a societăţii. Este un boicot împotriva siguranţei bucureştenilor, orchestrat pe linie sindicala, organizaţie care nu mai reprezintă vreun interes al angajaţilor. Au avut întotdeauna doar interese proprii, în urma cărora societatea a ajuns în situaţia economică din momentul de faţă. Fără veniturile realizate urmare a prestării serviciului de transport public local de călători, societatea nu va mai putea funcţiona, prejudiciind în continuare locuitorii oraşului. Siguranţa locului de muncă pentru angajaţii societăţii, care îşi îndeplinesc îndatoririle faţă de bucureşteni este grav afectată. Fac apel la conştiinţa acestora să iasă pe traseu cu gândul la familiile lor, la nevoia de mobilitate a populaţiei. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a solicitat vineri seara Parchetului să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat greva de la STB, în special a liderului sindical Vasile Petrariu", a declarat sâmbătă dimineaţa Adrian Criţ, pentru Agerpres.

UPDATE 07:50 Câteva autobuze de pe linia 472 au ieșit pe traseu. Și pe linia tramvaiului 1 s-a circulat sâmbătă dimineața. 

**** 

Primarul Capitalei, Nicușor Dan a declarat, vineri seara, după întâlnirea cu liderii sindicali „că avem de a face cu o chestiune politică.”

"Umblu pe jos de la 6 dimineața.. Merg 2 stații de acasă până la Universitate, două aici, pe aici m-am încurcat că nu mai stiu si n-am mai fost de 20 de ani. Puteau să lase jumatate din transport, un sfert...Au facut o chestie mizerabilă", a spus o femeie. 

"Bineînțeles că m-a afectat . trebuie să merg 5 stații pe jos de la metrou până acasă. e un efort", a spus o altă femeie, cu baston. 

Revoltați au fost si cei care au avut de infruntat traficul mai aglomerat decat de obicei, dar si bucureștenii fără mașini personale care au plătit mai mult pentru taxi.

Soferii STB nu au renunțat la protest nici măcar după ce au aflat că greva le-a fost suspendată de tribunal și apoi declarată ilegală. Vineri, au protestat în depouri si nu au fost impresionați de avertismentele primarului care le-a transmis ca-si pot pierde locurile de munca.

Directorul STB sustine că nemultumirea sindicalistilor legată de activitatea sa este nejustiuficata.

Adrian Criț, director STB: "Care sunt dorințele liderilor sindicali care solicită demisia mea? Ați văzut vreuna? Au aruncat pe piață majorarea de 10 la sută, apoi de 35 la sută. Toată lumea își dorește și sută la sută. Haideți să vedem de unde finanțăm. Să vină la masa tratativelor"

Vasile Petrariu - liderul sindicatului reprezentativ din STB, consilier PSD în Consiliul General al Capitalei: „Directorul general a fost pus de PNL... Oamenii au pus deja prioritățile demisia sau revocarea directorului general lucrurile sunt clare, dacă nu vi se respectă ceea ce ați cerut angajații STB nu se vor întoarce la muncă. Aasta au susținut.....Dacă cei care îl susțîn pe directorul general, consideră că Bucureștiul trebuie să stea in loc pentru o singură persoană...nu pot să cataloghez eu, dar cei care ne ascultă pot trage niște concluzii... "

Nicuşor Dan: „Tribunalul Bucuresti a redactat aceasta greva ilegala. A avut loc o incercare dialog intre sindicatul STB, conducerea STB si organizatorul grevei...dialogul nu a putut avea loc.Toate acele probleme care tin de infrastructura sau piese nu au fost discutate...asta dovedeste ca avem de a face cu o chestiune politica.”

Nicuşor Dan: "Am solicitat ca dialogul intre consiliul de administratie al STB- ului și sindicat să aibă cât mai curând posibil. Tribunalul s-a pronunțat pe fond de data asta, după ce se pronuntase în procedură de urgență. Parchetul a început urmarirea penală”.

Dacă vor ajunge la un acord cu primăria și conducerea STB, protestatarii ar putea discuta concret despre mărirea cu 10% a salariilor, așa cum au cerut, abia după 15 februarie. Abia atunci va fi votat bugetul companiei.

 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Tudor Chirilă, despre greva STB:
Tudor Chirilă, despre greva STB: "De ce mereu cetățenii care plătesc taxe trebuie să fie victimele mafiei politice?"

Transportul în comun de suprafață din București este paralizat de două zile, după ce angajații STB au intrat în grevă. Situația l-a scos din sărite pe Tudor Chirilă.

STB a formulat plângere penală la Parchet în legătură cu greva angajaţilor
STB a formulat plângere penală la Parchet în legătură cu greva angajaţilor

Societatea de Transport Bucureşti a formulat o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, în legătură cu declanşarea grevei angajaţilor STB fără respectarea Legii dialogului social, informează Biroul de presă al DGPMB.

Greva STB continuă. Sindicaliști: Nicușor Dan a refuzat dialogul. Primar: Au solicitat doar demisia lui Criț
Greva STB continuă. Sindicaliști: Nicușor Dan a refuzat dialogul. Primar: Au solicitat doar demisia lui Criț

Greva STB continuă, deși decizia luată joi de Tribunalul București a stabilit că greva este ilegală și că șoferii trebuie să revină la muncă imediat.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti, şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.