Libertatea: ASF a retras autorizația de funcționare a Euroins. Compania intră în insolvență
O nouă insolvență pe piața asigurărilor din România. Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis, joi seară, să ridice autorizația de funcționare a Euroins, potrivit unor surse citate de Libertatea.
2,5 milioane de români sunt asigurați la compania Euroins „care are 400 de milioane de euro lipsă față de cerința de capital de solvabilitate”, mai scrie sursa citată.
Întrebată de ziar, ASF nu a confirmat decizia, autoritatea planificându-și să comunice public vineri dimineață decizia de azi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Contactați de Hotnews, reprezentanții Euroins spun că nu au fost informați de ASF privind retragerea atorizației.
„Până la această oră Euroins Romania și Eurohold Bulgaria nu au fost informate despre nici o decizie ASF privind societatea”, au spus reprezentanții Euroins România.
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat zilele trecute că Guvernul ar putea interveni pentru a plafona preţul la asigurări pe o perioadă limitată, în cazul unei insolvențe pe piața RCA.
Acesta a adăugat că a discutat cu preşedintele ASF, inclusiv despre efectele pe care intrarea în insolvenţă a Euroins le poate avea asupra cetăţenilor.
"Discuţiile pe care eu le-am avut în calitate de premier cu preşedintele ASF au fost îndreptate tocmai în a afla dacă este nevoie de intervenţie guvernamentală şi care sunt efectele pe care intrarea în insolvenţă a Euroins le poate produce asupra cetăţenilor. Discutăm despre o companie de asigurări care are o cotă de piaţă consistentă şi este nevoie în felul acesta să vedem care sunt măsurile pe care le ia ASF şi care sunt măsurile cu care Guvernul ar putea să vină să compenseze din efectele unei astfel de derulări a evenimentelor", a afirmat Nicolae Ciucă, conform Agerpres.
"Discuţiile pe care le-am avut cu domnul preşedinte (al ASF - n.r.) s-au încheiat în sensul în care când vor avea dumnealor o formă finală de evaluare, ne vor prezenta şi nouă care sunt concluziile şi în funcţie de acestea şi, sigur, de ceea ce vor propune la nivelul Parlamentului, dacă va fi nevoie, Guvernul să intervină în sensul în care să plafoneze preţul la asigurări. Ceea ce vă pot spune este că nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată. Este clar nevoia unui termen foarte bine delimitat în care se poate interveni cu măsuri guvernamentale", a mai spus Nicolae Ciucă.