Legea care interzice radarele nesemnalizate. Reacția Consiliului European pentru Siguranţa Transporturilor
Numărul accidentelor rutiere grave va exploda în România, atrag atenția liderii sindicaliștilor din Poliția Rutieră, care îi cer președintelui Iohannis să nu promulge legea care interzice radarele nesemnalizate.
Inclusiv Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor contestă actul votat de Parlament pentru că nu se bazează pe studii care să arate urmările acestei schimbări. În alte țări europene, sunt instalate radare mobile pe mașini neinscripționate, pe care șoferii nu le pot detecta.
Proiectul de lege adoptat de Parlament în urmă cu două săptămâni prevede că echipajele radar să intre în acţiune doar după ce sunt presemnalizate cu panouri uriaşe. Poliţiştii trebuie să stea la o distanţă de panou de mininum 500 de metri în localitate şi 2 kilometri în afara ei. Pentru că aceste schimbări să nu fie promulgate, grupul poliţiştilor rutieri a trimis o scrisoare oficială preşedintelui Klaus Iohannis.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dumitru Cornă: "Statistic vorbind, cauze principale ale deceselor din trafic sunt legate de viteza excesivă şi de depăşiri. Ori în condiţiile în care presemnalizezi şi semnalizezi, asta înseamnă că oferi posibilitatea vitezomanilor să ştie segmentele de drum unde nu sunt radare."
Şi reprezentanţii Consiliul European pentru Siguranţa Transporturilor, o organizaţie nonguvernamentală din Bruxelles, contestă proiectul.
Dovile Adminaite, Project Manager la Consiliul European pentru Siguranţa Transporturilor: "Ei (şoferii) vor şti unde nu vor fi verificaţi la viteză şi acest lucru înseamnă că vor fi confortabili să mărească viteza pe drumurile unde ştiu că nu sunt radare. În alte ţări, acest lucru nu este recomandat. De exemplu, în Franţa, sunt 400 de maşini radar neinscripţionate"
Surse din cadrul Administraţiei Prezidenţiale spun că solicitarea poliţiştilor va fi analizată până pe 30 iulie, dată până la care preşedintele ar trebui să promulge respectivă lege.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!