Lacurile din nordul Bucurestiului vor avea amfiteatre si debarcadere. Cand va fi gata proiectul de 88 de milioane de lei
Lacurile din nordul capitalei vor fi adevarate oaze de verdeata si relaxare, de anul viitor, promite municipalitatea. In locul depozitelor de gunoaie vor fi amenajate amfiteatre, cafenele si debarcadere.
Banii vin de la Primaria Capitalei si Uniunea Europeana, iar lucrarile, ar fi trebuit finalizate anul acesta, dar in buna traditie romaneasca, termenul nu a fost respectat.
Lucrarile de amenajare au inceput din luna ianuarie. S-au intarit malurile lacurilor Floreasca si Tei, au fost sapate santurile pentru instalatiile electrice, iar acum se lucreaza si la constructia cladirilor prevazute in proiect.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Lacurile au fost curatate si adancite pentru a putea pluti ambarcatiunile. Traseul porneste din Lacul Herastrau, trece prin ecluza in Lacul Floreasca si ajunge printr-o noua ecluza in Lacul Tei. Vor aparea 12 debarcadere si 6 porturi, iar municipalitatea ne promite ca pe aici ne vom putea plimba la pas, cu bicicleta sau pe apa.
Primaria a decis sa cumpere si un vaporas cu alimentare cu celule fotovoltaice, zeci de echipamente de wind si kite surf, barcute si hidrobiciclete.
Pamantul rezultat din dragarea apelor este folosit pentru amenajarea a 3 peninsule.
Una dintre ele se afla in nordul Lacului Floreasca. La final, pe ea vom regasi o piscina plutitoare, debarcader si un amfiteatru'.
In plus, oamenii vor putea merge la spectacole si intr-o sala polivalenta, cu o capacitate de 360 de persoane.
Lacul Floreasca va putea fi traversat pe o pasarela care se construieste tot in zona de nord. Iar iubitorii de plimbari cu bicicleta vor avea la dispozitie o pista de 4 kilometri si jumatate.
Valoarea totala a proiectului depaseste 88 de milioane de lei. Un sfert din bani vin de la Uniunea Europeana, restul, de la primaria capitalei.
Sorin Oprescu, Primarul Capitalei: ''Era nevoie de asa ceva, nu s-a mai facut de multa vreme...''
Din pacate lucrarile nu vor fi gata pana la sfarsitul anului, asa cum anunta in primavara municipalitatea. Termenul a fost amanat pentru anul viitor.
Cristina Parvulescu, manager de proiect, consilier Primaria Capitalei: "Data aproximativa preconizata pentru inauguare este 1 mai 2016''
Daca vor gasi bani si constructori care sa respecte termenele, reprezentantii primariei capitalei vor sa amenajeze si celelalte lacuri ale capitalei, cum ar fi Straulesti, Plumbuita sau Pantelimon.