Kovesi: "Cele mai multe fapte de abuz in serviciu sunt in administratie. Peste 100 de alesi, in instanta in 2015"

Ultima actualizare: 13-06-2016 01:07
Laura Codruta Kovesi la

Incriminarea abuzului in serviciu este esentiala pentru activitatea DNA, peste 40% dintre dosare vizand aceasta infractiune, iar prejudiciul estimat doar anul trecut ajunge la 620 miloane de euro, atrage atentia Codruta Kovesi.

Intr-un interviu acordat agentiei News.ro, Laura Codruta Kovesi a vorbit despre posibilitatea ca CCR sa decida dezincriminarea abuzului in serviciu, fapt care ar insemna nu doar o limitare a competentei procurorilor, ci o incetare a luptei anticoruptie in Romania.

Laura Codruta Kovesi spune ca domeniul cu cele mai multe fapte de abuz in serviciu este administratia publica locala.

Doar anul trecut, au fost trimisi in judecata peste 100 de primari si viceprimari si peste o treime din presedintii de Consilii Judetene.

Kovesi mai spune ca daca abuzul in serviciu va fi dezincriminat, repercusiuni vor fi si asupra dosarelor vechi, asupra celor condamnati deja pe baza acestei infractiuni - vor iesi din penitenciar "curati ca lacrima" si vor scapa de toate procedurile de confiscare - "vor ramane cu vilele lor luxoase, cu terenurile, cu averile, cu banii in cont".

Procurorul sef al DNA vorbeste si despre coruptia din sanatate, un alt domeniu in care faptele de abuz in serviciu predomina. Ea spune ca medicii nu trebuie lasati "la mana unor companii private" care sa-i sponsorizeze ca sa faca o specializare, doar ca sa prescrie anumite medicamente.

Intregul inteviu cu Laura Codruta Kovesi il gasiti pe News.ro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO