Statul vinde un Lamborghini Aventador, confiscat de la un interlop. Cât trebuie să scoateți din buzunar pentru a-l cumpăra
Dacă aveți 160.000 de euro, o agenție a Ministerului Justiției va da un Lamborghini Aventador, pe care procurorii de la Crimă Organizată l-au sechestrat într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism.
Este doar una dintre licitațiile organizate online de Agenția de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Banii obținuți astfel vor fi confiscați sau vor acoperi prejudiciile provocate de cei condamnați.
Un Lamborghini Aventador a fost cumpărat de un interlop din Galați pentru iubita lui. De vara trecută este sub sechestru DIICOT într-o anchetă legată de o grupare de traficanți de carne vie și proxenetism. Anchetatorii sunt ferm convinși că a fost plătit din banii obținuți prin exploatarea unor tinere. Cum valoarea lui scade chiar dacă nu este folosit, Agenția de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, care l-a primit în custodie, a decis să îl vândă la licitație online.
Alegeri 2024
11:53
Diana Şoşoacă a făcut o filmare în cabina de vot. Și-a adăugat numele cu pixul pe buletinele de vot și a pus ștampila
11:34
Traian Băsescu: Îi rog pe români să vină la vot şi să opteze pentru ce vor în continuare. În turul I este de fapt finala
11:23
Cristian Diaconescu: Este un moment crucial prin care vom trece ca ţară. Avem nevoie de oameni profesionişti să ne reprezinte
11:22
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A treia zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
Mașina, fabricată în 2014, are la bord puțin peste 54.000 de kilometri. Este echipată cu un motor impresionant de 6.498 cm3 ce dezvoltă nu mai puțin de 700 de cai putere. ANABI l-a scos la vânzare cu un preț de pornire de 794.544 de lei, iar cel care își dorește trebuie să depună până la începutul lunii iunie o garanție de zece procente din această sumă.
Oficialii Agenției Ministerului Justiției sunt optimiști că îl vor vinde la un preț bun, iar banii obținuți se vor adăuga celor peste 200 de milioane de lei administrați deja. La finalul procesului se va știi unde vor ajunge: fie în visteria statului, dacă interlopul va fi condamnat, fie înapoi la proprietar, în cazul achitării.
Cornel Călinescu, director ANABI: „Unele bunuri își pierd din valoare cu timpul și interesul agenției e să obțină cât mai mulți bani. Uneori, astfel de tranzacții se fac de comun acord inculpat-procuror, alteori, doar după ce ordonă instanța de judecată.”
Până la vânzare, bolidul este păstrat cu grijă într-un depozit secret, alături de alte zeci de mașini scumpe. Din colecție fac parte și 12 motociclete Harley Davidson, sechestrate într-o anchetă de crimă organizată cu ramificații în Statele Unite.
Statul vinde însă orice, inclusiv șase ogari folosiți în Prahova la braconaj, luați de curând de o asociație din Occident.
Directorul Agenției de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate propune înființarea unui fond special de urgență, ce ar putea fi folosit la salvarea victimelor grupurilor de crimă organizată.
Acesta estimează că, anual, în acest fond ar putea intra zeci de milioane de lei, mai ales dacă agenția va putea să vândă la licitație nu doar mașinile, ci și casele și terenurile celor condamnați de care, deocamdată, se ocupă Fiscul doar la finalul procesului penal.
Sursa: Pro TV
Etichete: procurori, proxenetism, Lamborghini aventador,
Dată publicare:
23-04-2021 18:03