Klaus Iohannis, invitat special la slujba de ziua micii Uniri: „Atunci România era puternică”
Invitat special al Patriarhiei Române la ceremonia de aniversare a Unirii principatelor, preşedintele Klaus Iohannis a avut un mesaj aparte, în acest context politic tensionat: i-a chemat pe români să lupte în continuare, pentru o ţară puternică.
Preşedintele consideră că este inacceptabil ca în zilele noastre ,interesele şi orgoliile personale, să slăbească forţa statului. El spune, însă, că manifestările publice din ultima vreme sunt o dovadă, că oamenii nu au renunţat la idealuri.
După slujba Te Deum ţinută în Catedrala Patriahală şi ceremoniile din faţa statuii lui Alexandru Ioan Cuza, patriarhul Daniel şi-a condus invitaţii în aulă mare a clădirii patriarhale. Preşedintele a dat exemplul trecutului şi a taxat dur prezentul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Klaus Iohannis: „Atunci România a fost un stat puternic! Când prevalează ambiţiile personale ale diferitelor persoane sau grupuri tara stagnează sau face paşi înapoi. Acesta este şi mesajul pe care l-au transmis sutele de mii de romani care au manifestat şi în 2017 şi la începutul lui 2018 pentru o Românie stabilă şi prosperă."
Şedinţă în care Alexandru Ioan Cuza a fost ales acum 159 de ani domn al Principatelor Unite a avut loc chiar aici, în Dealul Mitropoliei. Înainte de vot, Mitropolitul Nifon a cerut sprijinul divinităţii, că cei chemaţi să înfăptuiască Unirea să nu-şi piardă curajul, iar inimile tuturor să bată împreună pentru ţara lor.
Odată ales cu unanimitate de voturi, prinţul Cuza a fost prezentat mulţimii care aştepta aici, pe platou.
Ziarele vremii spun că unirea din scripte s-a tradus imediat într-o explozie de solidaritate.
Patriarhul Daniel: „A fost cuprinsă de o bucurie de nedescris, când a aflat că domnitorul Moldovei a fost ales şi domnitor al Ţării Româneşti. Tot Bucureştiul era în picioare. De la Filaret la Dealul Mitropoliei până la Băneasa.”
Cronicarii au reţinut că românii s-au îmbrăţişat, cu gândul la Marea Unire, care avea să se săvârşească 59 de ani mai târziu.
Sursa: Pro TV
Etichete: klaus iohannis, patriarhul daniel, mica unire,
Dată publicare:
24-01-2018 19:41