Judecatorul care le-a eliberat pe "vrajitoare" isi motiveaza decizia. Cine sunt adevaratii vinovati
Cazul falselor vrajitoare care au ajuns in atentia anchetatorilor dupa ce ar fi escrocat mai multe femei ia o intorsatura neasteptata.
Judecatorul care le-a eliberat pe Mellisa si Vanesa crede ca vinovate de dramele suferite si mai ales de pagubele uriase ar fi chiar victimele, care si-au asumat cu buna stiinta rolul de pagubite.
Una dintre ele a povestit cum a dat o gramada de bani si lucruri de valoare, sperand ca va scapa de necazuri. Dar la final si-a dat seama ca nu i s-a intamplat nimic bun, dimpotriva, a saracit si s-a speriat cumplit.
Este doar una dintre sutele de tinere naive care au crezut ca-si va rezolva problemele doar cu ajutorul unor pretinse vrajitoare. Cand si-a dat seama ca s-a inselat, a fost mult prea tarziu.
Marturiile terifiante nu l-au impresionat pe judecatorul care a decis acum cateva zile eliberarea Melisei si a Vanessei.
Prima instanta la care au apelat procurorii incercand sa obtina arestarea grupului de presupusi escroci este Tribunalul Ilfov. Magistratul a chibzuit doua zile pana sa isi motiveze decizia. Acesta pleaca de la prezumtia ca victimele erau naive.
"Cele patru parti vatamate cunosteau natura serviciilor pe care inculpata (Rada Minca - Melissa n.r.) le preseteaza, precum si faptul ca in schimbul acestor servicii pretinde diverse bunuri sau sume de bani. Prin urmare, este evident ca inculpata nu le-a indus in eroare pe cele patru parti vatamate prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase". (Sursa: Judecatorul Razvan Pastila, Tribunalul Ilfov).
Cand refuzau sa mai plateasca pentru framece si vraji, recunoaste chiar judecatorul, victimele erau amenintate cu diferite ritualuri vrajitoresti care sa le aduca suferinta fizica si psihica. Si totusi, pentru magistrat nu e ceva ilegal.
"Este evident ca o astfel de amenintare nu este de natura sa alarmeze o persoana rezonabila", este de parere judecatorul.
In mod inexplicabil, acelasi judecator motiveaza elieberarea clarvazatoarelor prin faptul ca: "Invinuitele aduc victimelor o stare de teama si nesiguranta prin metodele si mijloacele folosite in asa-zisele ritualuri vrajitoresti".
Asadar, Tribunalul Ilfov este de parere ca victimele presupuselor vrajitoare stiau ca se duc la escroace, dar in acelasi timp se temeau de puterea lor vrajitoareasca.
Poate magistratii Curtii de Apel vor fi mai logici saptamana viitoare, atunci cand procurorii vor cere din nou arestarea asa-ziselor vrajitoare.