Izolația unui bloc s-a desprins complet în timpul unei furtuni, în Timișoara
Furtuni serioase au măturat joi mai toată țara. 25 de județe au fost sub cod portocaliu de vreme rea, cu vijelii, ploi torențiale și grindină.
În Baia Mare, vântul violent a smuls acoperișul unui bloc. În cădere, structură a fisurat o țeavă de gaz și a lovit un bărbat. Victima a fost dusă la spitalul din oraș.
Rău a fost și în Timișoara, unde izolația unui bloc s-a desprins de pe clădire și a fost azvârlită pe şosea.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Vântul turbat a semănat panică în Timişoara, unde, sub puterea rafalelor, izolaţia unui bloc s-a desprins de parcă ar fi fost o coală de hârtie şi a ajuns pe şosea.
Dacă în timpul zilei căldura greu de suportat le-a dat bătăi de cap oamenilor, odată cu lăsarea serii, cerul a fost brăzdat de fulgere şi a plouat. Un pasaj şi un sens giratoriu au fost inundate, iar pompierii au intervenit pentru a evacua apă.
Noua localităţi din judeţul Timiş au fost afectate de vremea rea.
Vijelia s-a abătut şi asupra Aradului şi a lăsat în urma copaci doborâţi şi străzi transformate în lacuri. A plouat torenţial aproape o oră, iar sistemul de canalizare nu a mai făcut față. Au căzut peste 50 de litri pe metrul pătrat şi vântul a suflat cu aproape o sută de kilometri pe oră.
Într-un pasaj din oraş, unde apa a depăşit o jumătate de metru, tramvaiele şi maşinile nu au mai putut înainta. Mai multe localităţi din judeţ au rămas fără curent electric.
În Oradea, canalizările au refulat şi vântul, cu o forță impresionantă, a pus la pământ copaci.
Unii dintre şoferii care s-au încumetat să treacă prin apă au rămas împotmoliţi sau şi-au pierdut numerele de înmatriculare.
Mai multe zone din Bihor au fost măturate de furtuni, iar apa scursă de pe versanţi a acoperit drumuri întregi.
Scene similare s-au derulat şi în Iaşi. Vijelia a smuls acoperişurile de pe două blocuri şi a rupt mai mulţi copaci. Unele bucăţi de tablă au ajuns peste maşini.
În Rădăuți, judeţul Suceava, a plouat cu furie şi au fost rafale puternice de vânt. Apoi au căzut bucăţi mari de gheaţă.
În Maramureş, natura a făcut prăpăd în curţile oamenilor. În unele zone de la munte vântul a suflat cu până la două sute de kilometri pe oră, spun cei la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, și a spulberat totul în cale.
În Baia Mare, în doar câteva secunde, acoperişul unui bloc a fost smuls de vijelia puternică şi proiectat lângă clădire.
Un bărbat de 39 de ani a fost prins sub dărâmături şi s-a ales cu răni uşoare şi o sperietură zdravănă.
Întregul judeţ Maramureş a fost sub cod roşu de vreme severă imediată, iar oamenii se tem că vara va fi la fel de capricioasă ca primăvara ce a trecut.