Scriitorul Romulus Vulpescu a murit in saracie, la o luna dupa ce si-a inmormantat singurul copil
storia literaturii romane este mai bogata de acum cu un nume, iar copiii vor invata la scoala despre cel care a fost scriitorul Romulus Vulpescu.
Poetul, prozatorul, traducatorul si, nu in ultimul rand, sotul autoarei Ileana Vulpescu a murit la varsta de 79 de ani. Toti cei care au avut onoarea sa ii stea prin preajma de-a lungul vietii il descriu ca pe un om cu viziune.
Din nefericire, Romulus Vulpescu a trait intr-o societate care nu-si apreciaza valorile. S-a prapadit in saracie, la o luna dupa ce si-a inmormantat unicul copil, pe Ioana.
Intr-o zi de septembrie, asa cum spun si versurile scrise de el, Romulus Vulpescu nu s-a putut impotrivi sortii si a parasit discret aceasta lume.
N-a avut timp sa-si ia la revedere de la cei care il iubeau. Ne-a daruit insa 9 volume nemuritoare de poezie si proza.
Textele lui au fost preluate de cantareti vestiti ca Tatiana Stepa, Margareta Paslaru si Tudor Gheorghe.
Nascut pe 5 aprilie 1933, la Oradea, Romulus Vulpescu a fost si un renumit traducator.
Francois Villon, Rabelais sau Dante Alighieri sunt doar cativa dintre marii scriitori straini talmaciti in romana de autor. S-a incumetat chiar sa traduca intr-o exemplara forma "Craii de Curte Veche" din romana in franceza.
A fost si un mare publicist, a lucrat ca editor dar a cochetat si cu lumea teatrului, fiind pentru o scurta perioada director al Teatrului Mic din Bucuresti. Prietenii de la Uniunea Scriitorilor si din Academia Romana isi amintesc cu drag de omul Romulus Vulpescu.
In ultimii ani a dus o viata la limita saraciei, dar nu s-a plans niciodata si chiar le-a intins o mana de ajutor tuturor celor care au avut nevoie.
Cele mai importante lucrari ale lui Romulus Vulpescu raman "Proza - Exercitii de stil", "Procesul Caragiale-Caion", "Hancu - ba!".