Ironia cruntă a RADET în timp ce oamenii stau în frig: vor repara țevile când e cald afară
Bucureștiul începe anul cu o nouă avarie la sistemul de termoficare. Aproape 3.000 de persoane din trei sectoare suferă de frig și stau fără apă caldă, după ce țevile vechi ale Radet au cedat din nou.
Oficialii Regiei speră ca agentul termic să revină în curând, însă muncitorii care încercau să repare conductele nu păreau la fel de siguri.
Alexandru Stoian s-a întors vineri în Bucureşti din Malta, unde a fost împreună cu prietena în vacanţă, dar a găsit caloriferele reci.
Alegeri 2024
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
Alexandru Sorin: „Nu e apa caldă şi nici căldură. Voiam să facem şi noi o baie şi... uite. Nu mi se pare ok, plătim o întreţinere, vine şi foarte mult.”
A aflat vestea proastă de la vecini. De două zile nu au agent termic.
Locatară: „E greu, amânăm ceea ce este greu de spălat. Nu ne spălăm decât pe nas."
Situaţia este similară în 60 de blocuri din Sectoarele 1, 5 şi 6.
Angajaţii Radet repară ţevile ciuruite din subteran încă de joi. Cu puţin noroc ar putea să termine în jurul orei 22.00, vineri seara. Din păcate, termenul este estimat şi nimeni nu ştie cât vor dura reparaţiile.
Problema este ca ţevile au 50 de ani, iar până acum au fost doar cârpite şi niciodată înlocuite.
„Când trebuia schimbată?”
„După părerea mea, acum vreo 30 de ani. Îi dăm drumul acum şi rezistă, îi dăm drumul şi poate să cedeze în altă parte."
Desigur, cei nemulţumiţi se pot adresa la ANPC şi în instanţă, spun avocaţii, însă Regia de Distribuţie a Energiei Termice este în insolventă.
Valentina Topor, avocat: „Radet, fiind în insolvență, aceste acţiuni nu ar avea succes. Şi atunci rămâne răspunderea delictuală a municipiului Bucureşti, a Primăriei şi Consiliului general al Municipiului Bucureşti pentru neorganizarea eficientă."
Adică nemulţumiţii ar trebui să cheme în instanţă nu doar Radet, ci şi primăria. Oficialii de la Radet susţin că vor înlocui ţevile din subteran, însă abia când se încălzeşte.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!