Bucurestiul va avea telegondola. Investitiile de sute de milioane de euro in urmatorii doi ani
Bucurestiul va primi investitii de sute de milioane de euro, votate sambata de consilierii generali ai Primariei. In urmatorii doi ani, Capitala noastra ar putea avea o sala polivalenta moderna, un patinoar si o academie de tenis cu sase terenuri.
Edilii vor sa construiasca sala polivalenta pe un teren de langa Arena Nationala. Va avea o suprafata de 40.000 de mp si o capacitate de 12.000 de persoane.
Este vorba despre o sala multifunctionala in adevaratul sens al cuvantului, avand in vedere ca se va transforma cu usurinta din arena sportiva in spatiu pentru concerte sau congrese.
Constructia ar putea fi gata in 2015. Are trei etaje si costa Primaria 65 de milioane de euro.
Tot la capitolul sport, consilierii Primariei au aprobat sambata si constructia unei academii de tenis, dar si refacerea Patinoarului Flamaropol. Si acest proiect este unul impresionant. Se vorbeste despre patinoarul propriu-zis, dar si despre un bazin de inot, sala de sport, spa, cafenele si magazine.
In plus, pe acoperis edilii vor sa amenajeze un parc.
Cheltuielile se ridica la 25 de milioane de euro, insa ne poate aduce si castiguri frumusele, daca ne gandim ca aici s-ar putea tine competitii de hochei cu spectatori straini.
Si daca tot vin turistii, ar fi bine sa avem si cu ce sa ii plimbam. In cativa ani, Bucurestiul ar putea avea propria linie de transport suspendat.
Un proiect cu finantare europeana, despre care nu se stie daca va fi implementat la noi. In joc se mai afla si Budapesta, Clujul si Chisinaul, iar Comisia Europeana este cea care va hotara unde va amplasa in cele din urma telegondolele.
"Ramane sa le prezentam un traseu probabil, ca o sa prezentam mai multe variante. Sa-l studieze, sa vada care este eficienta lui", spune Sorin Oprescu, primarul Capitalei.
Telecabinele vor circula la o inaltime de 15 metri fata de sol si vor completa liniile de transport in comun. Interesant este ca prin aer vom circula cu 50 de km pe ora.
Nu ca ne-ar fi invadat masinile electrice, insa e vorba despre o tendinta de viitor, cred cei de la Primaria Capitalei, care vor sa amplaseze pe Bulevardul Unirii sase module de statii de alimentare pentru masini. Un proiect pilot in care singurul aport al edililor este terenul.
In Bucuresti a fost inaugurat primul si singurul dispozitiv public de incarcare in urma cu doi ani.