Intervenție de amploare a pompierilor în 21 de localități grav afectate de inundații. FOTO


Ultimul update: Joi 20 Iunie 2019 09:03
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2019 08:56
Categorie: Stiri actuale
Intervenție de amploare a pompierilor în 21 de localități grav afectate de inundații. - 18

21 de localități din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Caraș-Severin, Constanța, Gorj, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea au fost afectate de inundații. 

 

Astfel, în ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit pentru salvarea persoanelor surprinse de apă și pentru înlăturarea urmărilor generate de fenomenele meteorologice periculoase.

Echipajele de pompieri au acționat pentru evacuarea apei din 5 case, 37 beciuri și peste 80 de anexe și alte spații în care s-au produs inundații. Totodată, din cauza vântului puternic 4 acoperișuri au fost desprinse de pe clădiri, iar 6 copaci au fost doborâți pe carosabil, fiind avariate 18 autoturisme.

Cele mai semnificative efecte au avut loc în județul Neamț, unde efectivele ISU au acționat pe toată durata nopții pentru evacuarea apei acumulate în gospodării și pe străzile din municipiul Piatra Neamț. Pompierii au salvat două persoane care au rămas blocate în autoturism după creșterea nivelului pârâului Potocina. De asemenea, 15 persoane din zona Văleni – municipiul Piatra Neamț au fost evacuate și cazate pe timpul nopții într-un spațiu al autorităților locale, urmând ca pe parcursul acestei zile să revină la casele lor, precizează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Încă de la apariția primelor situații de urgență generate de ploi, IGSU a dislocat în sprijinul pompierilor de la ISU Neamț mai multe echipaje din județele Iași, Suceava și Vaslui. Și la această oră, salvatorii din județul Neamț acționează cu motopompele pentru evacuarea apei din gospodării și pentru evaluarea situației produse în urma viiturilor de noaptea trecută.

În urma instituirii Codurilor Portocalii și Roșii de meteorologi și hidrologi, unitățile IGSU au transmis 26 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, care au vizat măsuri preventive pentru localități din județele Alba, Arad, Bacău, Maramureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj și Tulcea.

În continuare, toată țara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată, averse, vijelii și căderi de grindină. Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență. În funcție de evoluția situației din teren, salvatorii pot acționa imediat cu motopompe de mare capacitate pentru evacuarea apei din locuințe, precum și cu bărci de salvare pentru recuperarea persoanelor surprinse de viituri.

RECOMANDĂRI

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență ISU recomandă cetățenilor ca pe timpul manifestării vântului puternic și căderilor de grindină, să rămână în spații închise care le asigură protecția.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de aceste fenomene periculoase, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Intervenție de amploare a pompierilor în 21 de localități grav afectate de inundații. FOTO
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO