De trei zile, cartiere din Ploiești au interdicție la apa de la robinet. Reacția Apa Nova


Ultimul update: Luni 11 Februarie 2019 20:09
Data publicarii: Luni 11 Februarie 2019 16:39
Categorie: Stiri actuale

Pentru a treia zi la rând în mai multe cartiere din Ploieşti se menţine interdicţia de a consuma apa de la robinet, după ce o conductă magistrală s-a spart.

Direcţia de Sănătate Publică Prahova aşteaptă rezultatul analizelor microbiolgice în urma probelor recoltate pentru a afla dacă apa de la robinet este periculoasă ori nu.

Abia marți va primi rezultatele, aşa că până atunci oamenii au la dispoziţie cisterne de unde se pot aproviziona.

Localnic: "Era maro, închisă la culoare. M-am şi speriat. Și apa la toaletă, şi asta."

Localnică: "Era foarte neagră, foarte urâtă. Ne-am dus repede şi am cumpărat bidoane, ce să facem, trebuie să luăm medicamente să bem apă."

Mai bine de 30 de mii de oameni din zona de Nord a Ploiestului s-au trezit că la robinete curge apa cu rugină şi pământ. Unii au sunat imediat la dispeceratul primăriei şi s-au plâns de situaţie. Alţii au mers ţintă la magazine pentru a cumpăra apă plată.

Autorităţile au interzis încă de sâmbătă consumul apei, atât pentru băut, cât şi pentru gătit şi spălat.

Tot necazul a pornit de la avaria unei conducte. Surprinzător este că această magistrală de alimentare cu apa este montată în 2015 şi se afla încă în garanţie. Până când constructorul va remedia problema, compania de alimentare cu apă a pus la dispoziţia localnicilor cisterne de unde se pot aproviziona.

O cisternă a fost amplasată şi în curtea Secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean.

Ramona Vasile, medic secţia de boli infecţioase SJU Ploieşti: "S-au lipit în incinta noastră afişe de atenţionare a personalului şi a pacienţilor că apa este nepotabila putând fi folosită doar pentru igiena şi a fost împărţită apă plată pentru consum inclusive spălat pe dinţi ".

În cartierele afectate de avarie sunt şapte şcoli, 7 creşe şi grădiniţe şi un colegiu; mai bine de 6.000 de copii au primit apă plată de la autorităţi.

Reacția Apa Nova Ploiești:

Compania Apa Nova Ploieşti a identificat pe data de 09.02.2019, prin sistemul de telegestiune Scada o posibilă avarie pe reţea, ca urmare a înregistrării unor debite nejustificat de mari. La ora 05:30 a fost agreat planul de intervenţie pentru identificarea locaţiei avariei, continuandu-se în paralel verificările în teren.

În jurul orei 09:30, operatorul a primit două sesizări înregistrate în Call Center cu privire la turbiditatea apei, operatorul comunicând telefonic cu DSP Prahova privind posibilitatea apariţiei unor probleme de turbidititate ca urmare a avariei. Acelaşi demers a fost aplicat şi către dispeceratul primăriei şi reprezentanţii RĂSP anunţând avaria majoră şi posibilul impact asupra populaţiei.

Avaria identificată este pe o conductă pusă în funcţiune în anul 2015, o lucrare realizată pe fonduri europene de către Primăria Ploieşti, odată cu reabilitarea liniilor de tramvai. Astăzi constructorul contractat de către Primăria Municipiului Ploieşti, alături de reprezentanţii PMP şi ANP, a vizualizat în teren situaţia şi a informat că va interveni pentru remediere abia de mâine, 12.02.2019.

Pe tot parcursul manevrelor efectuate de către furnizorul de apă, alimentarea cu apă s-a făcut din staţia de pompare 23 August şi a fost asigurată presiunea de alimentarea pentru toţi clienţii. În plus, începând cu orele 11:00, Apa Nova Ploieşti asigura deja alimentare cu apă din cisterne mobile în locaţiile din care s-au primit sesizările de turbiditate. Cisternele s-au deplasat pe tot parcursul zilei în funcţie de solicitările primite. De asemenea, s-a furnizat apa din cisterne mobile la spitalul de boli infecţioase Movilă (unde a existat un punct fix de furnizare). La finalizarea izolării avariei s-a revenit la alimentarea iniţială.

Compania a pus la dispoziţie din bugetul propriu apă potabilă pentru cetăţeni atât în cursul weekendului, cât şi astăzi, 11.02.2019, când şcolile şi grădiniţele s-au redeschis.

Echipele companiei noastre sunt în continuare pe teren pentru orice verificare necesară.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

DSP recomandă locuitorilor din Ploiești să nu folosească apa de la robinet la gătit
DSP recomandă locuitorilor din Ploiești să nu folosească apa de la robinet la gătit
VIDEO PROTVPLUS.RO
Radu Mazăre va fi mire și naș în aceeași zi, la penitenciar
Decizia Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie în cazul lui Radu Mazăre
Vasile Ciurchea, propunerea Ministerului Sănătății pentru șefia CNAS
Când se va deschide metroul în Drumul Taberei. Noul anunț al ministrului Cuc
Patru motociclişti rătăciţi, căutaţi de două zile. Oamenii sunt de negăsit
Piromanul din Dâmbovița, prins de polițiști. A incendiat casa părintească
Rezultate Titularizare 2019. S-au afișat notele profesorilor pe fiecare județ
Un nou record pentru Alex Găvan
O nouă performanță pentru Alex Găvan. Ce obiectiv și-a propus alpinistul român
Copil din Iași, la un pas să fie spulberat de un șofer aflat sub influența alcoolului
Patru turiști polonezi, rătăciţi pe un drum forestier din Maramureş. Cum au fost găsiţi
Restaurant din centrul Galatiului, cuprins de incendiu. Vâlvătaia puternică a topit bucăţi din faţada
Românii merg cu diplome în străinătate și ajung să lucreze în saloane sau în cafenele
Un bărbat a intrat cu maşina pe trotuar în Iaşi şi a rupt stâlpii. Ce ar fi consumat