DSP recomandă locuitorilor din Ploiești să nu folosească apa de la robinet la gătit


Ultimul update: Duminica 10 Februarie 2019 13:39
Data publicarii: Duminica 10 Februarie 2019 13:35
Categorie: Stiri actuale
apa robinet

Direcția de Sănătate Publică din Prahova a transmis, duminică, că menține interdicția privind consumul de apă de la robinet în zonele din centrul și nordul orașului Ploiești.

Măsura vine în urma unei avarii majore apărute la o conductă operată de Apa Nova. 

Apa Nova susţinea, sâmbătă seară, că a găsit o soluţie tehnică şi că, din punctul de vedere al companiei, apa poate fi consumată, conform News.ro.

„Această interdictţie de consum al apei se va menţine în continuare până la confirmarea încadrării apei furnizate ân parametrii de potabilitate în zonele afectate, iar consumatorii din aceste zone vor respcta interdicţia de consum pentru a fi evitat riscul de apariţie a bolilor asociate consumului de apă care nu se încadrează în parametrii de potabilitate”, anunţă DSP Prahova într-un comunicat dat publicităţii duminică.

Instituţia precizează că în aceste zone apa poate fi folosită doar pentru „evacuarea apelor uzate fecaloid „menajere” şi recomandă populaţiei să folosească doar apa îmbuteliată pentru consum, iar cei care nu au această posibilitate să fiarbă cel puţin două minute apa de la robinet înainte de a o consuma sau folosi.

DSP precizează şi că a dispus operatorului local să asigure surse alternative de apă consumatorilor din zonele afectate şi a solicitat Apa Nova să îi informeze pe aceştia cu privire la menţinerea interdicţiei.

Apa Nova Ploieşti informa, sâmbătă seară, că a identificat avaria iar zonele afectate de interdicţia impusă de DSP Prahova au fost branşate la alte surse de apă, reprezentanţii companiei susţinând că apa poate fi consumată.

DSP Prahova anunţă, duminică, faptul că primele rezultate ale analizelor prelevate din zonele afectate vor fi cunoscute în cursul zilei de marţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO