Institutul de Hidrologie: Debitul Dunării la intrarea în ţară va fi în creştere în următoarele cinci zile
Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în primele cinci zile ale acestei săptămâni, până la valoarea de 7400 mc/s, apoi în scădere până la 7300 mc/s.
Debitul Dunării se va situa peste media multianuală a lunii octombrie (3850 mc/s), potrivit prognozei publicate luni de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi, în prima parte a intervalului de prognoză (7 - 14 octombrie), în creştere la Gruia şi pe sectorul Brăila - Tulcea şi în scădere pe sectorul Calafat - Vadu Oii, iar în a doua parte a intervalului debitele vor fi în general în creştere pe sectorul Gruia - Girugiu şi în scădere pe sectorul Olteniţa - Tulcea.
Alegeri 2024
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) a fost staţionar în ultimele 24 de ore, având valoarea de 6800 mc/s. În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia - Giurgiu, staţionare la Olteniţa şi în creştere pe sectorul Călăraşi - Tulcea.
Pe râuri, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând râurile din sudul ţării unde vor fi relativ staţionare.
Pe toată durata intervalului de prognoză, sunt posibile creşteri, de niveluri şi debite, pe unele râuri mici, în urma precipitaţiilor prognozate şi propagării, precizează INHGA.