Instanţa Supremă a amânat pentru miercuri, 22 iunie, luarea în discuţie a recursul în casaţie formulat de Elena Udrea.

Este vorba despre o cale extraordinară de atac prin care fostul ministru al Turismului încearcă să obţină anularea pedepsei din dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a cerut judecătorilor Curții Supreme să o lase în libertate până când va fi soluționat recursul în casație, o cale extraordinară de atac a condamnării la 6 ani de închisoare, primită în dosarul Gala Bute.

Fostul ministru al Turismului a cerut și sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene. Udrea va afla decizia instanței peste două zile. În sala de judecată a fost prezent și iubitul ei, care a încercat să-i arate poze cu fetița lor.

Îmbracată intr-un costum albastru satinat și cu câteva kilograme în minus față de silueta pe care o avea în urmă cu două luni, înainte de momentul arestării, Elena Udrea a fost adusă la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Măsurile de securitate pentru momentul în care Elena Udrea a fost adusă de la Penitenciarul Târgșor au fost sporite la Curtea Supremă de Justiție. În sala de judecată au fost mai mulți gardieni decât sunt de regulă la alte procese. Aceștia au reacționat imediat în momentul in care Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea, s-a apropiat și a incercat să-i arate de pe telefonul o poză cu fetița lor.

Nu i-au permis și l-au rugat să nu interacționeze în niciun fel cu ea.

Adrian Alexandrov: ”M-am pus mai lângă ea, am încercat să-i arăt o poză cu cea mică pe telefon, însă doamna care o păzea nu m-a lăsat. E greu să merg cu cea mică în vizită, pentru că discuția se desfășoară în spatele unui geam. Nu a văzut-o de două luni de zile pe mama ei. Ea nu știe ce face mama ei și unde e.”

În sala de judecată, Udrea și avocații au făcut încercări disperate de a-i convinge pe magistrați să ia o decizie în favoarea ei și să o lase în libertate până va fi judecat pe fond recursul în casație, ultima cale de atac a sentintei definitive.

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea: ”A fost o ședință destul de grea, dar cred ca am reusit să demonstrez și să fac să înțeleagă pe toata lumea ca Elena Udrea executa o pedeapsă nelegală.”

Elena Udrea a fost predată autorităților din România de cele bulgare în urmă cu câteva zile, la punctul de frontieră de la Giurgiu și încarcerată în Penitenciarul de la Târgșor în baza condamnarii definitive la 6 ani de închisoare pentru abuz în serviciu și luare de mită.