Cel mai modern tramvai din România, motiv de distracție pentru un călător

Ultima actualizare: 20-06-2022 15:17
Cel mai modern tramvai din Romania, motiv de distracție pentru un călător

După incidentul de duminică, din Timișoara, care ar fi putut avea un sfârșit tragic, a fost identificat bărbatul care se distrează trăgând maneta de siguranță din noile tramvaie Bozankaya.  

Duminică dimineață, o garnitură Bozankaya a rămas blocată timp de 30 de minute în curba de la Gara de Nord din Timișoara după ce un călător a tras maneta de siguranță pentru propriul amuzament.

Tot duminică, același bărbat a mai încercat să blocheze o altă garnitură de tren în zona Modern, dar nu a reușit. De data aceasta bărbatul a fost surprins de camerele de luat vederi.

Poliția a fost anunțată de reprezentanții STPT care au menționat că îl vor acționa în judecată pe timișoreanul care se „distrează”.

Nu este pentru prima oară când acest individ „se joacă” cu autoritățile timișorene. În ianuarie, bărbatul a alertat autoritățile după ce a anunțat plasarea unei bombe la mall. Mai mult, în cartierul Ghiroda din Timișoara bărbatul a deranjat întreaga comunitate închizând robinete de gaz ale caselor din zonă.

Bărbatul ar fi fost internat la Psihiatrie, scrie opiniatimisoarei.ro.

Primăria Timişoara a cumpărat 21 de tramvaie construite de firma Bozankaya Otomotiv din Turcia. Primele cinci garnituri au fost livrate, urmând ca celelalte să ajungă la Timişoara, conform calendarului, până în anul 2023.

Fiecare mijloc de transport costă 11,58 milioane de lei, cu TVA inclus, are 30 de metri lungime şi o capacitate de 200 de călători, din care 48 de locuri pe scaune. Toate costă aproape 50 de milioane de euro, din care mai bine de 80% reprezintă fonduri europene nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Regional. Restul sumei va fi acoperită de municipalitate prin credit.

 

 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO