Substanțe interzise aduse la Penitenciarul Rahova. Polițist trimis în judecată pentru că a primit mită de la un deținut

Ultima actualizare: 20-06-2022 13:38
Substanțe interzise aduse la Penitenciarul Rahova. Polițist trimis în judecată pentru că a primit mită de la un deținut
Inquam

Un poliţist de la Penitenciarul Rahova a fost trimis în judecată după ce a cerut șpagă de la un deținut pentru a introduce în unitatea de detenţie substanţe interzise.

 

Agentul a fost prins în flagrant în timp ce primea șpagă 3 000 de euro. Polițistul a fost inițial reținut pentru 24 de ore, instanţa de judecată dispunând măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

„În cauză, în perioada aprilie - mai 2022, în calitatea sa de agent de poliţie penitenciară, inculpatul a pretins, cu titlu de mită, de la un deţinut încarcerat la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, suma de 3000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unui act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv pentru a introduce în mod ilicit în unitatea de deţinere anumite substanţe interzise", potrivit unui comunicat al DGA citat de news.ro. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a fi menţinută măsura preventivă în cauză. Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO