INFOTRAFIC, cum se circulă pe șoselele din România. Condiţii de polei pe DN 13B şi DN 15, în Harghita
Traficul rutier este blocat, vineri dimineaţă, pe DN 18, în Pasul Gutâi, judeţul Maramureş, din cauza unui copac care a căzut pe şosea, anunţă Centrul Infotrafic.
Totodată, pe DN 13B şi pe DN 15, în judeţul Harghita, sunt condiţii de formare a poleiului. De asemenea, circulaţia este oprită pe ambele sensuri ale DN 15, în judeţul Mureş, unde un TIR a rămas blocat în urma unei manevre.
Update 08:16 JUDEȚUL BIHOR: TRAFIC ÎNGREUNAT PE DN 19
Potrivit Centrului Infotrafic, pe DN 19 Oradea-Carei, la ieșire din localitatea Biharia, județul Bihor, un biciclist care se deplasa pe partea carosabilă a fost acroșat de un autoturism. În urma impactului, biciclistul a suferit leziuni, fiind inconștient și evaluat medical.
Traficul rutier se desfășoară alternativ, pe un sens, valorile de trafic fiind ridicate. Se estimează reluarea normală a traficului în 30 de minute.
Update Potrivit Centrului Infotrafic, pe DN 15A Reghin-Sărăţel, în zona localităţii Sântu, judeţul Mureş, un autotren a rămas imobilizat pe partea carosabilă, după ce conducătorul a încercat să facă manevra de întoarcere.
Nu sunt persoane rănite, dar traficul rutier este oprit pe ambele sensuri până va fi extras TIR-ul de către o macara de mare tonaj.
Se estimează reluarea normală a traficului după ora 8:00.
Știre inițială Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, vineri dimineaţă, din cauza unui copac căzut pe partea carosabilă, circulaţia rutieră este oprită pe DN 18 Baia Mare-Sighetu Marmaţiei, în Pasul Gutâi, judeţul Maramureş. Se acţionează pentru îndepărtarea acestuia şi se estimează reluarea normală a traficului după ora 7:00.
De asemenea, sunt semnalate precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă pe DN 13B Praid-Gheorgheni şi DN 15 Borsec-Tulgheş, judeţul Harghita, fiind favorizată depunerea de polei. Se acţionează cu utilaje care împrăştie material antiderapant.
Totodată, se circulă în condiţii de iarnă, fiind precipitaţii slabe sub formă de ninsoare în zona montană a judeţelor Alba, Bistriţa–Năsăud şi Maramureş.
Ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar şi sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din judeţele Ilfov şi Olt.
Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov şi DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, se circulă pe un carosabil preponderent uscat, fără precipitaţii, vizibilitatea fiind bună.
Şoferii sunt sfătuiţi să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale şi să folosească luminile de ceaţă dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen. Pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.