Incidente la referendumul pentru familie. Preot amendat după ce a fost prins lipind afișe interzise
Referendumul pentru familie 2018. Un preot din Piatra Neamț a fost amendat cu 1.500 de lei, după ce a fost prins lipind afișe în locuri nepermise.
Bărbatul de 61 ani care a fost amendat pentru că lipea afişe în spaţii neautorizate, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, Georgiana Moşu.
„Pe raza judeţului Neamţ a fost înregistrat, până acum, un singur incident, fiind vorba de un bărbat care a fost sancţionat contravenţional, conform legii 208/2015, cu amendă în cuantum de 1.500 lei pentru afişajul în locuri nepermise", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.
Alegeri 2024
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Țările în care s-au deschis cele mai multe secții de votare la alegerile prezidențiale din 2024
Sursa citată a adăugat că persoana amendată este Vasile Păvăleanu, un preot din municipiul Piatra-Neamţ şi, totodată, director adjunct al Seminarului Teologic „Veniamin Costachi" de la Mănăstirea Neamţ.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a precizat că pe perioada campaniei pentru referendum s-au desfăşurat 13 manifestări electorale.
„În timpul campaniei şi în ziua de dinaintea referendumului au fost înregistrate 48 de incidente electorale, majoritatea având legătură cu amplasarea ilegală a unor bannere, afişarea mijloacelor de propagandă în alte locuri decât cele prevăzute de lege sau distrugerea afişelor electorale. Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 3.500 de lei", a spus Monica Dajbog.
Secție de votare din Bârlad, deschisă cu întârziere
O secţie de votare din municipiul Bârlad a fost deschisă cu aproximativ o oră întârziere, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Vaslui.
„În judeţul Vaslui s-au deschis fără probleme toate secţiile de votare din judeţ, cu excepţia secţiei nr. 67 din municipiul Bârlad, care a fost deschisă la ora 7,50 din cauză că preşedintele secţiei s-a trezit mai târziu", au precizat reprezentanţii Prefecturii Vaslui.
Biroul Electoral Judeţean Sibiu a fost sesizat, sâmbătă, că unui membru PSD care trebuia să facă parte din comisia de votare din localitatea Bungard nu i s-a permis accesul. Reprezentanţii BEJ analizează situaţia, dar au transmis că acesta nu s-a prezentat vineri la constituirea comisiei, aşa cum ar fi trebuit.
Unui membru PSD care ar fi trebuit să facă parte din comisia de votare nu i s-a permis accesul în secţie
Biroul Electoral Judeţean Sibiu a fost sesizat, sâmbătă, că unui membru PSD care trebuia să facă parte din comisia de votare din localitatea Bungard nu i s-a permis accesul. Reprezentanţii BEJ analizează situaţia, dar au transmis că acesta nu s-a prezentat vineri la constituirea comisiei, aşa cum ar fi trebuit.
Sesizarea a fost înregistrată la BEJ Sibiu sâmbătă dimineaţă, informează News.ro.
Un reprezentant al PSD desemnat să facă parte din comisia de votare din localitatea Bungard nu a fost primit în secţia de votare, sâmbătă, la începutul procesului electoral. Reprezentanţii BEJ Sibiu spun că vor analiza situaţia, dar că persoana respectivă nu s-a prezentată, vineri, cu delegaţia de la partid, în momentul în care a fost constituită comisia de votare. Comisia de votare de la Bungard funcţionează cu patru membri.
Românii sunt chemați să răspună cu „Da” sau „Nu” la întrebarea: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”. Întrebarea se referă la redefinirea familiei ca fiind căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie.
Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral este de 18.950.674, care pot vota la referendum în 18.662 de secţii organizate în ţară şi 378 în străinătate. Dintre aceştia, 18.278.496 sunt cu domiciliul sau reşedinţa în ţară, inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 7 octombrie 2018, din care 16.780.733 sunt posesori de carte de identitate, iar 672.178 sunt cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, posesori de paşaport CRDS.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Agerpres, News.ro
Etichete: referendum, bec, sectii de votare, modificarea constitutiei, referendumul pentru familie, referendum octombrie 2018, program sectii de votare, primele rezultate la vot,
Dată publicare:
06-10-2018 09:48