Incendiu puternic intr-un bloc din Capitala. O batrana de 78 de ani, nevazatoare, a avut nevoie de ingrijiri medicale

Ultima actualizare: 28-05-2014 07:05
bloc flacari

O batrana de 78 de ani Capitala a fost sambata seara in pericol de moarte, dupa ce apartamentul i-a luat foc. Femeia nu vede si, chiar daca a simtit la timp mirosul puternic de fum, n-a stiut incotro sa se indrepte spre usa.

Fiul ei i-a sarit in ajutor si a salvat-o, insa batrana a avut nevoie de ingrijiri medicale.

Primele investigatii arata ca focul ar fi pornit de la un scurt circuit la televizor, insa flacarile s-au extins rapid si au inghitit toata locuinta.

Incendiul a avut loc intr-un bloc din cartierul Berceni. In momentul in care a inceput sa arda, in apartament se afla doar o batrana in varsta de 78 de ani. Este nevazatoare si singura nu ar fi reusit sa gaseasca iesirea. Noroc ca fiul ei se afla in apropiere si, impreuna cu cativa vecini, a putut sa-i sara in ajutor si sa o scoata teafara dintre flacari.

"Cand am vazut fumul, am intrat cu domnul proprietar in casa, sa o scoata pe mama lui. Am scos-o si am incercat sa intram in apartament, dar n-am reusit pentru ca era fumul foarte mare", spune un barbat.

Pentru ca au inhalat fum femeia, dar si fiul ei au primit ingrijiri medicale.

"Am fost solicitati sa acordam asistenta medicala la doua victime provenite din incendiu, constiente, cooperante, echilibrate hemodinamic si respirator, pe care o sa le transportam la Spitalul Bagdasar", a declarat Georgiana Sovreja, medic SMURD.

Medicii spun ca amandoi sunt in afara oricarui pericol si duminica pot pleca acasa. In apartamentul lor insa nu vor mai gasi nimic, pentru ca focul le-a transformat toata agoniseala in scrum.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO