Incendiu puternic într-un apartament din Capitală. Proprietarul avea casa plină de gunoaie

14-02-2020 07:47


S-a instalat panica în noaptea de joi spre vineri în centrul Capitalei. Un incendiu violent a izbucnit la parterul unui bloc și zeci de oameni au ieșit speriați din case.

Unii au fost scoși de pompieri și a fost nevoie și de intervenția medicilor.

Alarma s-a dat în miez de noapte, când într-un apartament aflat la parterul unui bloc din cartierul Dorobanţi au izbucnit flăcările. Fumul gros a cuprins imobilul în scurt timp, iar oamenii au ieşit speriaţi din case. Unii au avut nevoie de ajutorul pompierilor, ajunşi de urgenţă la fața locului.

Maior Lucas Florin, ISU: „S-a intervenit cu 4 autopseciale cu apă şi spumă, 5 autospeciale de prim ajutor, un ATVM. Au fost evacuate din bloc 12 persoane, 6 dintre ele au fost asistate medical. Toate au refuzat transportul la spital."

Militarii au reuşit să stingă focul în mai puţin de două ore, dar nu au salvat mare lucru. Proprietarul apartamentului obişnuieşte să adune în casă tot felul de gunoaie, spun revoltaţi vecinii.

Maior Lucas Florin: „În interior au fost foarte multe materiale, plastice, foarte multe deşeuri."

Vecin: „Am simţit fumul, m-am dus acolo, am văzut o mătură, coceni şi gunoaie aprinse. Ei adună tot ce găsesc prin oraş. De la ei avem şobolani, sunt multe nereguli."

Vecin: „Este un apartament cu probleme pe care noi ca asociaţie şi că proprietari de doi ani de zile ne luptăm cu acest individ. Avem poze cu şobolani în casă. Avem...uitaţi ce e acolo."

Proprietarul apartamentului: "Eu nu ştiu nimic. Acum am văzut ce s-a întâmplat."

Cauza incendiului va fi stabilită în urma unei anchete.

VIDEO PROTVPLUS.RO