Incendiu puternic în Petroșani. Un magazin aflat lângă un bloc de locuințe a luat foc. VIDEO

Ultima actualizare: 26-02-2021 22:14

Acoperișul unui magazin din Petroșani, aflat la doar c

UPDATE - Pompierii au evacuat din blocul aflat în imediata apropiere a spaţiului comercial incendiat 10 persoane. Alţi 30 de locatari s-au autoevacuat. Acoperişul afectat de incendiu are aproximativ 150 mp.

Știrea inițială

Alarma s-a dat în jurul orei 20, după un apel la 112 care anunţa un incendiu cu degajare de fum la un spaţiu comercial situat pe strada 1 Decembrie, din municipiul Petroşani.

De urgenţă s-au deplasat la locul intervenţiei echipaje de stingere a incendiilor şi prim ajutor ale Detaşamentului de Pompieri Petroşani cu patru autospeciale de mare capacitate, o maşină de stingere a S.V.S.U. Petrila, o autoscară precum şi cu două ambulanţe.

Deoarece magazinul este situat în imediata apropiere a unui bloc cu 10 etaje, pompierii s-au asigurat că nu există riscul intoxicării cu fum a locatarilor din bloc şi i-au rugat să închidă ferestrele pentru a împiedica pătrunderea fumului în locuinţe.

Salvatorii au evacuat, totuşi, din bloc pe casa scării două persoane, în timp ce, o altă parte dintre locatari a preferat să iasă din locuinţe.

Concomitent cu aceste operaţiuni se desfăşoară misiunea de limitare a arderii şi de oprire a propagării acesteia la faţada blocului.

Din fericire niciun om nu a fost rănit sau intoxicat cu fum. Pompierii fac eforturi pentru lichidarea incendiului care este alimentat de o cantitate mare de materiale inflamabile aflate în interiorul magazinului.

Sursă foto și video: Alexandru Cozma

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO