Incendiu puternic în apropierea Gării de Nord din Capitală. Nu exisă victime

08-02-2021 08:00


Un incendiu puternic a cuprins duminică seară un bloc de locuințe din Sectorul 1 al Capitalei, în apropierea Gării de Nord. Pompierii au intervenit mai bine de trei ore pentru a stinge focul.

Flăcările violente s-au desfășurat pe o suprafață de peste 100 metri pătraţi. Din fericire, locatarii au fost evacuați rapid, iar incendiul nu s-a soldat cu victime.

Alarma s-a dat în jurul orei 20, când locatarii blocului cu 3 etaje au început să simtă miros puternic de fum. Chemaţi urgent la faţa locului, pompierii au găsit acoperişul clădirii în flăcări.

Incendiul a izbucnit în zona acoperişului, care a fost afectat aproape în întregime. Din primele informaţii, apartamentele din clădire nu au ars, dar au fost inundate în urma intervenţiei pompierilor. Locatarii au fost evacuaţi, iar din fericire, nu există victime.

Martor: „Erau flăcările înalte, 10 metri, 15 metri. Numai Dumnezeu ştie acum. Că blocul e inundat de sus până jos”.

Pompierii au intervenit cu 11 autospeciale de stingere și două autoscări. A participat şi detaşamentul special de salvatori, cei de la descarcerare şi echipaje SMURD.

Bogdan Toma, ISU București-Ilfov: „Incendiul se manifesta cu flacără violentă şi degajări mari de fum la nivelul acoperişului, fiind vorba de 100 mp de acoperiş afecati de incendiu”.

Pompierii au reuşit să lichideze incendiul după trei ore de intervenţie. Reprezentanţii primăriei au ajuns la faţa locului, pentru a le oferi cazare celor care au rămas fără locuinţe şi nu au rude care să îi găzduiască.


VIDEO PROTVPLUS.RO