Incendiu dezastruos în Dâmbovița. Pompierii au rămas fără autospecială pe drum
Fenomenul incendiilor scăpate de sub control lasă în urmă un dezastru. În Dâmboviţa, cinci hectare dintr-o pădure de pini s-au făcut scrum.
Poliţiştii sunt convinşi că focul a fost pus intenţionat şi îi caută acum pe vinovaţi. Pe de altă parte şi incendiile de mirişte fac ravagii, mai ales în sudul ţării. În Buzău, 200 de vite dintr-o fermă au fost cât pe ce să ardă de vii după ce flăcările au înghiţit un depozit cu furaje.
Focul a izbucnit într-o zonă greu accesibilă din comuna Pietroşiţa, într-o pădure administratata de Ocolul Silvic Pucioasa.
La faţa locului s-au mobilizat 25 de pompieri, 25 de lucrători silvici, dar şi 10 voluntari de la serviciul de urgenţă al primăriei din localitate. Terenul le-a dat însă de furcă pompierilor.
Dintr-un punct, autospeciala cu apă şi spumă a pompierilor nu a mai putut înainta. Aşa că militarii s-au văzut nevoiţi să parcurgă pe jos aproape trei kilometri, până la locul intervenţiei. Misiunea lor a fost extrem de dificilă și a durat mai bine de 9 ore.
Cei care au ajuns până în locul în care a izbucnit incendiul au rămas uimiţi de amploarea dezastrului produs. Oamenii s-au speriat, mai cu seamă că incendiul nu mai avea mult până la casele din satul lor. Poliţiştii spun că dezastrul ar fi fost provocat de câţiva trecători, care au aprins focul şi l-au lăsat nesupravegheat.
Localnic: "Pericolul, destul de mare. Focarul foarte mare, s-a întins, putea să cuprindă toată zona."
Cei care au aprins focul riscă amenzi serioase, dar ar putea avea şi probleme penale, dacă se va constata că au incendiat pădurea intenţionat.
Incendiile de mirişte au făcut prăpăd şi în Delta Dunării, unde mii de hectare de teren au fost pârjolite tocmai acum, când pasările se pregătesc de cuibărit. Numeroase sălbăticiuni au pierit carbonizate şi flăcările au ajuns uneori până aproape de casele oamenilor. Însă până acum nicio persoană nu a fost identificată şi sancţionată.