Incendiu în centrul Capitalei. Un bărbat a fost găsit mort de pompieri


Ultimul update: Sambata 09 Martie 2019 20:04
Data publicarii: Sambata 09 Martie 2019 18:15
Categorie: Stiri actuale

Un bărbat a pierit carbonizat, într-un incendiu care a mistuit mansarda unui bloc din inima Capitalei.

Stingerea focului a fost dificilă, iar circulaţia pe Bulevardul Kogălniceanu a fost blocată vreme de câteva ore. Mai mulţi locatari au suferit atacuri de panică şi au primit îngrijiri. Cauza incendiului este în curs de investigare.

O pâclă de fum negru înecăcios s-a ridicat în câteva minute deasupra Bulevardului Kogălniceanu, la câteva minute de Piaţa Universităţii.

Incendiul a izbucnit la ora 12 fără un sfert. O jumătate de oră, echipajele de căutare şi salvare au încercat să găsească înăuntru persoane dispărute.

Au scos o persoană decedată. Era un bărbat de 70 de ani, care a fost surprins de incendiu în mansarda clădirii unde locuia. N-a apucat să iasă la timp şi a murit din cauza arsurilor.

Vecinii s-au anunţat unii pe alţii şi au fugit în stradă, în haine de casă.

Locatar: ”Stau la etajul unu, la numărul 10. Am simţit fum. Avem o găurică de aerisire de la numărul 8, am o prietenă acolo. I-am dat telefon şi zice ”arde, Steluţo, aici la noi la etajul 3”.

O staţie de pompieri se află la numai câteva sute de metri distanţă, aşa că echipele de urgenţă au sosit imediat. În timp ce scările telescopice au fost înălţate ca să controleze flăcările, mai multe ambulanţe au fost pregătite să ofere primul ajutor.

Două femei au avut nevoie de îngrijiri medicale, pentru că au suferit atacuri de panică. Salvatorii au intrat de mai multe ori în mansardă, ca să se asigure că nu mai sunt şi alţi locatari în pericol.

Un furtun a plesnit în timp ce pompierii lucrau la stingerea flăcărilor.

În zonă a ajuns întâmplător şi primarul sectorului 5, unde mai multe asemenea incidente au avut loc în ultimii ani. Vorbim de construcţii vechi, predispuse la urmări grave în caz de calamitate, mai ales că şi accesul în situaţii de urgenţă e anevoios.

Daniel Florea, primar sector 5: ”Toate aceste clădiri necesită în ansamblu consolidare. Nu poţi să consolidezi o clădire şi nu pe cele pe care se sprijină. Ele sunt unite, de altfel. Toate aceste lucruri sunt de mult şi abia acum să se preocupe administraţia locală de ele.

Traficul pe Bulevardul Kogălniceanu a fost blocat pe durata intervenţiei, ceea ce a dat peste cap circulaţia în centrul Capitalei.

Tags: incendiu, deces, fum,

Incendiu de proporţii lângă plaja Corbu. Pompierii intervin cu 2 autospeciale
Incendiu în centrul Capitalei. Pompierii au găsit un cadavru în clădire
O fermă cu sute de animale a ars în Buzău.
VIDEO PROTVPLUS.RO