O fermă cu sute de animale a ars în Buzău. "Vin anumite persoane cu căruţe, au pus foc"

Ultima actualizare: 09-03-2019 10:49

Un incendiu de proporții s-a produs seara trecută la o fermă din județul Buzău. Peste 200 de animale au fost în pericol să ardă de vii, după ce depozitul cu furaje a fost cuprins de flăcări.

Proprietarul bănuiește că focul a fost pus intenționat pentru curățarea vegetației uscate, iar flăcările s-au extins din cauza vântului puternic.

Alarma a fost dată de un localnic care a văzut fumul gros. Până la sosirea pompierilor, localnicii s-au mobilizat şi au reuşit să scoată animalele din grajduri.

La sosirea pompierilor toată stiva de baloţi de paie era cuprinsă de flăcări.

Iulian Apostol, ISU Buzău: "Incendiul s-a manifestat cu flacăra violenta şi degajări foarte mari de fum în interiorul unei ferme pentru creşterea animalelor, în special la furaje de animale circa 240 de tone şi gunoi menajer aproximativ 20 de tone."

Autorităţile locale spun incendiul ar fi pornit de la un foc aprins pe terenul din apropiere.

Stelian Gioaba, primar comuna Stâlpu: "Cineva a fost prin aceste locuri şi a pus foc. Nu se ştie cine, mai vin pe aici prin zona anumite persoane cu căruţele după plastice, după materiale refolosibile."

Pagubă estimată se ridică la peste un milion de lei. "Oamenii din sat duceau gunoaiele aici pe terenul ăsta, le dădeau foc din când în când. Am atenţionat de mai multe ori primăria”, spune proprietarul fermei.

Incendiul de la ferma de animale este cercetat şi de Gardă de Mediu, după ce s-a constatat că în apropierea fermei exista şi un depozit ilegal de gunoaie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO