Incendiu de proporții la Ferma Dacilor din Tohani, Prahova. Șase persoane au murit | VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Un incendiu de proporţii a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din comuna prahoveană Gura Vadului, sat Tohani, unde erau cazați mai mulți turiști.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 6 în Tohani, sat aflat la aproximativ 90 de kilometri de București. În incinta clădirii se aflau 26 de persoane, dintre care 8 au fost date inițial dispărute.

Planul Roșu de intervenție a fost activat în jurul orei 6:30, iar la fața locului au fost trimise forțe impresionante: 14 autospeciale de pompieri și 7 ambulanțe.

Conform şefului DSU Raed Arafat, pensiunea a ars generalizat. El a precizat că pensiunea este formată din parte şi etaj, având cinci camere la parter şi şase la etaj, care erau ocupate.

Potrivit ISU Prahova, pensiunea Ferma Dacilor nu are autorizație de securitate la incendiu.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

O echipă de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică va fi trimisă la Tohani pentru a sprijini ancheta. Surse judiciare au precizat că anchetatorii nu exclud nicio variantă, fiind luate în calcul atât izbucnirea focului ca urmare a unei acţiuni intenţionate, cât şi varianta unui accident.

Desfășurarea evenimentelor de la Tohani:

UPDATE 18:53 A fost extrasă cea de-a șasea victimă carbonizată. Deocamdată nu se poate preciza dacă este adult sau minor. Se continuă acțiunea de căutare.
 
 UPDATE 12:46 Incendiul a fost lichidat, se continuă acțiunea de căutare a celorlalte persoane surprinse.
 
UPDATE 12:18  O echipă de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică va fi trimisă la Tohani pentru a sprijini ancheta în cazul incendiului devastator care a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor.

"Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta", a informat IGPR.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au deschis un dosar penal pentru distrugere şi ucidere din culpă în acest caz.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că anchetatorii nu exclud nicio variantă, fiind luate în calcul atât izbucnirea focului ca urmare a unei acţiuni intenţionate, cât şi varianta unui accident.

Incendiul nu a fost încă lichidat, astfel că deocamdată nu se pot face cercetări la faţa locului, precizează sursele indicate.

UPDATE 12:08 A cincea victimă carbonizată a fost găsită de pompieri. Trei persoane rămân dispărute.

UPDATE 11:50 A fost extrasă a patra victimă carbonizată -un adult. Până acum se înregistrează patru decese și patru persoane dispărute.

UPDATE 11:45 Minorul decedat este fiul patronului. Informația a fost confirmată de bunica băiatului pentru Antena 3.

Femeia a declarat că fiica ei, care este și patroana pensiunii, a simțit miros de fum. A reușit să se salveze pe ea, un copil și soțul. Al doilea copil a murit.

CITEȘTE ȘI Cine este proprietarul pensiunii Ferma Dacilor din Tohani care a fost mistuită de un incendiu

UPDATE 10:40 În pensiune erau cazate 26 persoane, precizează ISU.

- 18 persoane s-au autoevacuat, din care 2 persoane au fost transportate la spital cu arsuri minore;
- 3 victime au fost extrase decedate;
- 5 persoane sunt căutate în clădirea incendiată.

„Pentru obiectivul vizat a fost efectuata o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediata pe timpul controlului si au fost aplicate 6 avertismente. La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care sa rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu”, au transmis autoritățile.

UPDATE 10:30 A fost extrasă a treia victimă carbonizată - un adult.

UPDATE 10:00 Conform ISU, în incintă se aflau 22 de persoane

În incinta clădirii afectate de incendiu se aflau 22 de persoane, dintre care 8 au fost date dispărute. Asa cum am comunicat pana în acest moment, dintre cele 8 persoane, 2 au fost găsite decedate, a transmis ISU.

Unitatea nu are autorizație de securitate la incendiu. 

UPDATE 9:40  Încă un adult a fost scos carbonizat din unitatea care a ars, au anunțat pompierii prahoveni.

UPDATE 9:20 Pompierii au identificat un minor decedat (carbonizat).

Alte șapte persoane sunt încă date dispărute. Este vorba de doi minori și cinci adulți, transmite Observatorul Prahovean.

Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat că acoperişul imobilului s-a prăbuşit în zona centrală a acestuia, iar în zonă încă ard mocnit focare ale incendiului, astfel încât accesul în zona ruinelor nu este încă posibil.

UPDATE 8:57 Reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au declarat pentru News.ro că există date conform cărora opt persoane ar fi dispărute în incendiu.

Conform acestora, nu există însă informaţii certe cu privire la numărul persoanelor care se aflau la etajul clădirii şi care nu s-au putut evacua, întrucât niciunul dintre reprezentanţii unităţii de cazare nu a putut da autorităţilor date privind numărul turiştilor cazaţi în pensiunea care arde complet.

UPDATE 8:20 Echipe de căutare-salvare pentru identificarea persoanelor dispărute

„În această dimineață, în localitatea Tohani s-a produs un incendiu la un operator economic cu funcțiuni de cazare și restaurant.

Pentru gestionarea situației operative, la nivelul județului Prahova a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Astfel, au fost angrenate următoarele forțe de intervenție:

10 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Prahova, 1 autospecială transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă și 3 ambulanțe SAJ.

Până la acest moment, 2 persoane cu arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare au fost asistate medical (conștiente). Totodată, pentru identificarea și altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare. Intervenția este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafața afectată fiind mai mare de 1.000 mp”, transmite ISU Prahova.

Planul Roșu de intervenție a fost activat în jurul orei 6:30, iar la fața locului au fost trimise forțe impresionante: 14 autospeciale de pompieri și 7 ambulanțe.

Conform şefului DSU Raed Arafat, pensiunea arde generalizat. El a precizat că pensiunea este formată din parte şi etaj, având ciinci camere la parter şi şase la etaj, care erau ocupate.

”Persoanele care nu se găsesc sunt persoanele care au fost la etaj”, a declarat şeful DSU.

O femeie de 48 de ani şi un adolescent de 16 ani primesc îngrijiri medicale în urma incendiului. Imobilul, care a fost complet cuprins de flăcări, era construit din lemn, având parter şi etaj.

Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat pentru News.ro că „persoanele aflate la parter s-au evacuat, dar nu se ştie nimic despre persoanele cazate la etajul superior” al pensiunii.

Până la ora transmiterii acestei ştiri nu se ştie dacă unitatea de cazare era complet ocupată.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
Citește și...
A fost plecat din țară, iar când s-a întors și-a găsit casa goală. Un gorjean își acuză fratele că l-a lăsat fără bunuri
A fost plecat din țară, iar când s-a întors și-a găsit casa goală. Un gorjean își acuză fratele că l-a lăsat fără bunuri

Un bărbat dintr-o comună din judeţul Gorj, care a fost plecat din ţară, şi-a găsit locuinţa aproape goală în momentul în care s-a întors. El a reclamat furtul la poliţie, primele date indicând că autorul este fratele mai mic al reclamantului.

 

Doi poliţişti de frontieră au fost înjunghiaţi de traficanţii de migranţi. Au încercat să-i oprească cu focuri de armă
Doi poliţişti de frontieră au fost înjunghiaţi de traficanţii de migranţi. Au încercat să-i oprească cu focuri de armă

Doi polițiști de frontieră au fost înjunghiați de un traficant de migranți. Scenele s-au derulat într-o benzinărie, la intrare pe Autostrada A1, la Giarmata, în județul Timiș.  

Zeci de locuințe din trei județe, percheziționate de oamenii legii. Patru persoane au fost arestate pentru trafic de droguri
Zeci de locuințe din trei județe, percheziționate de oamenii legii. Patru persoane au fost arestate pentru trafic de droguri

Patru persoane din Vaslui au fost arestate pentru 30 de zile și alte două au fost plasate sub control judiciar pentru trafic de droguri.

Recomandări
Forțele lui Putin fac prăpăd la puțin peste 200 de kilometri de România. Importanța orașului în care zilnic sunt uciși oameni
Forțele lui Putin fac prăpăd la puțin peste 200 de kilometri de România. Importanța orașului în care zilnic sunt uciși oameni

În ultimele zile, forțele ruse au intensificat atacurile asupra regiunii ucrainene Odesa și, implicit, a orașului cu același nume. 

Percheziții ale procurorilor DIICOT în 23 de locuințe din Caraș-Severin: trafic de droguri și prostituție
Percheziții ale procurorilor DIICOT în 23 de locuințe din Caraș-Severin: trafic de droguri și prostituție

28 de persoane din Caraș-Severin au fost audiate într-un dosar în care se vorbește despre trafic de droguri, operațiuni cu psihoactive și determinarea practicării prostituției.

Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor
Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor

Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus marți-noapte în România, sub escortă.