Impozit de 5 ori mai mare pentru proprietarii de cladiri aflate in ruina. Cum pot evita masura suprataxarii
Gata cu ruinele fostelor fabrici si cu peisajele de apocalipsa care te intampina la intrarea in marile orase. O initiativa a municipalitatii oradene, agreata si de alte orase, i-ar putea obliga pe proprietari sa le renonveze sau sa le demoleze.
In caz contrar vor fi nevoiti sa plateasca un impozit de 5 ori mai mare decat acum. Propunerea a ajuns pe masa Ministerului de Finante si are toate sansele sa fie pusa in aplicare.
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
Intrarea in Oradea, poarta de vest a tarii, prin care trec in fiecare an mii de turisti straini, arata ca dupa bombardament: cladiri darapanate, bucati de tencuiala cazute peste tot si munti de gunoaie.
Municipalitatea a gasit o solutie - impozitarea proprietatilor lasate in paragina cu o suma de cinci ori mai mare decat pana acum. Asta dupa ce au incercat sa dea amenzi, pe care patronii le-au contestat in instanta.
Initiativa edililor nu a fost insa bine primita de proprietari.
"Majorarea de 5 ori este o exagerare fantastica. Aceste societati sunt cu probleme financiare foarte serioase si n-au de unde sa plateasca aceste taxe majorate", a spus directorul unei foste fabrici de alumina din Oradea.
Spre exemplu, patronii fostei fabrici de alumina din Oradea platesc aproape 140.000 de lei impozit pe an. Daca ar trebui sa dea de 5 ori mai mult, ar ajunge la aproape 700.000 de lei, o suma pe care nu si-o permit. Asa ca au inceput demolarea.
Daca va fi aprobata de Guvern, masura suprataxarii ruinelor industriale ar putea intra in vigoare cel tarziu la inceputul anului viitor.