Imagini dramatice din cimitirul orașului Slobozia. Val de înmormântări, gropari depășiți de situație

Ultima actualizare: 21-10-2021 18:18

La cimitirul din Slobozia au fost săpate deja peste 20 de gropi în care vor fi înhumați cei care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului.

Din cauza numărului mare de decese cauzate de COVID, miercuri au avut loc opt înmormântări în cimitirul orașului Slobozia, iar astăzi alte șapte. Groparii sunt depășiți de situație, iar din această cauză a fost adus în ajutor un mini excavator. De asemenea, groparii sunt ajutați și de angajați de la Administrația Drumurilor. Se fac trei înmormântări în două ore.

Pe larg, despre situația tragică din Slobozia, la Știrile Pro TV de la ora 19:00.

Dragoș Soare, primar Slobozia: „Unii oameni nu înțeleg că există și o altă variantă, cea a vaccinării, care ne protejează să nu ajungem în situații tragice”.

Șeful Direcției de Administrare a Domeniului Public, Valeriu Petre Roșca, a făcut un apel la oameni să se vaccineze.

Așa arată acum cimitirul din Slobozia - 8 înmormântări ieri, 7 astăzi și gropi care își așteaptă rândul să fie umplute. Colegii mei din DADP Slobozia dau o mână de ajutor groparilor care sunt depășiți și nu mai fac față valului prea mare de înhumări”, a scris Roșca pe Facebook.

„Vaccinați-vă ca să vă protejați familia, ca să vă acordați o șansă la viață”

Haideți să facem tot posibilul ca să rămânem sănătoși, iar asta înseamnă să ne vaccinăm. Nu mai ascultați sfaturile persoanelor neavizate care vă mint că vaccinul este experimental, ci mergeți să vă imunizați. Nu, nu imunizarea naturală e soluția. Multe persoane care au avut SARS-CoV-2 au rămas cu sechele grave, cu plămânii afectați și în proporție de 60%”, a adăugat el.

Vaccinați-vă ca să vă protejați familia, ca să vă acordați o șansă la viață, ca să nu vă rămână copiii singuri pe lume. Este momentul să fim cu toții responsabili, să evitam aglomerațiile şi să ne protejăm prin purtarea permanentă a măştii în spațiile publice. Dacă nu înțelegem nici în acest moment că fiecare dintre noi trebuie să facem tot posibilul pentru a ne proteja pe noi şi familiile noastre, vom ajunge să ne plângem cu toții rudele şi prietenii”, a mai scris Roșca.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO