Ilie Carabulea mai are de asteptat pentru a afla daca iese din inchisoare. Decizia in cazul sau a fost amanata


Ultimul update: Sambata 12 Martie 2016 07:19
Data publicarii: Miercuri 09 Martie 2016 12:29
Categorie: Stiri actuale

Curtea de Apel Alba Iulia a amanat pentru vineri, la ora 10:00, la cererea avocatilor, judecarea contestatiilor formulate, in dosarul Carpatica Asigurari, impotriva deciziei de arestare preventiva a omului de afaceri.

"Noi nu am avut timpul necesar sa studiem dosarul in timpul care ni s-a pus la dispozitie. Instanta a incuviintat aceasta cerere si s-a amanat judecarea contestatiei pentru vineri, la ora 10,00", a declarat presei unul din cei 12 avocati ai apararii, Mihai Baco.

Curtea de Apel Alba Iulia urma sa judece miercuri, de la ora 13,00, contestatiile formulate, in dosarul Carpatica Asigurari, impotriva deciziei Tribunalului Sibiu prin care a fost admisa arestarea preventiva a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului sau, Oprea, si a altor trei inculpati.

"Contestatiile formulate de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Sibiu si cei sapte inculpati impotriva incheierii penale din 5 martie dispusa de Tribunalul Sibiu in dosarul 576/85/2016 se vor judeca la Curtea de Apel Alba Iulia miercuri, 9 martie, incepand cu ora 13", a anuntat marti, printr-un comunicat transmis Agerpres, Biroul de Informare si Relatii Publice al instantei din Alba Iulia.

Inculpatii sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals informatic, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani.

Tribunalul Sibiu a decis, sambata seara, arestarea preventiva pentru 30 de zile a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului sau, Oprea, si a altor trei inculpati din dosarul Carpatica Asigurari.

Din cei sapte inculpati in dosar, doi vor sta in arest la domiciliu timp de 30 de zile. Fata de inculpatii Maria Cosa si Georgeta Crideanu, instanta a respins propunerea formulata de catre DIICOT cu privirea la luarea masurii arestarii preventive si a dispus luarea masurii arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile.

Ilie Carabulea, fiul sau Oprea si alte cinci persoane - Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Gheorghe Nasarau, Maria Cosa si Georgeta Crideanu sunt inculpati in dosarul Carpatica Asigurari, acuzatiile fiind de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, evaziune fiscal si spalare de bani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70 de milioane de lei.

Saptamana trecuta, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, au efectuat 13 perchezitii pe raza judetelor Sibiu, Ilfov si a municipiului Bucuresti, atat la domiciliile suspectilor, cat si la sediile unei firme de asigurari. La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu au fost audiate 27 de persoane.

Potrivit unor surse judiciare, la sfarsitul anului 2014 - inceputul anului 2015, Oprea Carabulea (imputernicitul lui Ilie Carabulea), Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa si Angela Toncescu au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmareau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurari si evitarea suspendarii autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania.

Joi, Fondul de Garantare a Asiguratilor a preluat temporar conducerea Carpatica Asig, potrivit Autoritatii de Supraveghere Financiara.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO