Ieșenii au făcut coadă să doneze sânge după ce primarul le-a promis câte 500 de lei. ”Să fie primit!”

Ultima actualizare: 15-08-2020 12:16
Ieșenii au făcut coadă să doneze sânge după ce primarul le-a promis câte 500 de lei. ”Să fie primit!”
Ziarul de Iași

Câteva zeci de persoane au făcut coadă la centrul de transfuzii din Iași după ce primarul a promis câte 500 de lei pentru fiecare donare. Cu toate acestea, oamenii spuneau că au venit să doneze din spirit civic.

 

Oamenii au făcut coadă vineri la Centrul Regional de Transfuzii Iași, la o zi după ce primarul Mihai Chirica a promis câte 500 de lei pentru fiecare donare de sânge, scrie Ziarul de Iași.

Cu toate acestea, ieșenii spun că au venit să doneze din spirit civic, cu toate că nu ar refuza și niște bani, dacă tot le sunt dați.

Mulți dintre cei aflați la coadă erau tineri care donează pentru prima dată.

"Dacă o să se dea și bani, fie primit. Dacă nu, nu", a spus unul dintre posibilii viitori donatori.

"Am citit în ziar ca e nevoie și am venit. Eu nu îmi știu nici grupa de sânge", a spus un alt tânăr aflat la coada de la CRTS Iași.

Primăria Iași vrea să încurajeze donarea de sânge prin alocarea a jumătate de milion de lei de la bugetul local.

 

500 de lei pentru fiecare donator în perioada pandemiei

 

În acest sens, municipalitatea va acorda câte 500 lei la 1.000 de donatori de sânge, un astfel de proiect de hotărâre urmând a fi aprobat în şedinţa Consiliului Local de săptămâna viitoare.

„Am propus acordarea unor facilităţi băneşti pentru donatorii din perioada stării de pandemie. Ei evită, în special din siguranţă, să mai intre în centrele de transfuzii, dar încercăm, într-un fel, să le atragem atenţia printr-o sumă de bani – 500 lei pentru fiecare donator în perioada stării de pandemie pentru donarea a unei cantităţi complete de sânge aşa cum prevede normativul centrului de transfuzii”, a declarat primarul Mihai Chirica.

El a adăugat că 1.000 de doze de 430 ml de sânge ar putea determina salvarea a 100 de vieţi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO