Jandarmii au donat sânge la Bistrița. Ce vor face cu bonurile primite
Spitalele au nevoie de sânge însă, în aceste vremuri de pandemie, la centrele de transfuzii din toată țara vin tot mai puțini donatori.
În Bistrița, jandarmii au fost cei care au dat un prim exemplu și au donat sânge. Medicii spun că se poate ajunge chiar și la amânarea unor intervenții chirurgicale, dacă stocurile nu vor fi suficiente pentru următoarele săptămâni.
Peste 20 jandarmi din Bistrița au ales să salveze vieți prin organizarea unei campanii de donare la nivelul județului, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine.
Florin Otvos, jandarm: Eu cred și sunt sigur că e un sentiment de satisfacție atunci când poți să ajuți aproapele tău. La nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi, ni s-a adus în vedere acest fapt și foarte mulți colegi ai mei au răspuns pozitiv.
Lipsa acută de sânge începe să se resimță și în spitale. Jandarmii au fost primii care au răspuns la apelul medicilor.
Dănuţ Nechiti, jandarm: Am venit să ajutăm oamenii care au nevoie de sânge, deși este pandemie, tot timpul este nevoie de sânge.
Reporter: Ce mesaj transmiteți celor care le e frică să doneze?
Dănuț Nechiti: Nu au de ce să le fie frică deoarece personalul este foarte pregătit, nu se întâmplă absolut nimic.
Bonurile valorice pe care le primesc vor fi donate pentru cumpărarea de alimente și date familiilor care au avut de suferit în urma inundațiilor din luna iunie.
Reporter: Cum e să donezi sânge?
Florin Botean, jandarm: Este bine, salvezi vieți, ajuți oamenii care sunt la nevoie, am hotărât să venim mai mulți colegi să donăm sânge. Facem o campanie de întrajutorare cu bonurile pe care le primim de la centrul de transfuzii.
Georgeta Căşvan, purtător de cuvânt IJJ BN: Toți colegii au ales să doneze bonurile valorice pe care le au primit în urma donării. Cu acestea vom ajuta câteva familii nevoiașe afectate de inundații.
Cei de la centrul de transfuzii fac un apel către cetățeni să vină să doneze pentru că totul se face în condiții de maximă siguranță.
Cosmina Sigmirean, purtător de cuvânt Centru de transfuzii Bistrița: La noi sunt foarte multe condiții de siguranță, adică la două ore se sterilizează sala, sunt dezinfectate clanțele, deci la noi nu au cum să se infecteze. Aspteptăm toate persoanele cu vârstă cuprinsă între 18 și 55 de ani la centrul de transfuzii.
Din cauza pandemiei, numărul de donatori a scăzut drastic, spun medicii.