Hoteluri goale în țară, din cauza coronavirusului: „Avem pierderi de 200.000 de euro”
Șase hoteluri, clasificate de la 5 la 2 stele, vor rămâne goale pentru cel puțin două săptămâni, în vestul ţării.
Asta pentru a preveni apariția unor cazuri de coronavirus, care ar impune carantinarea în întregime a respectivelor unităţi de cazare.
Pe de altă parte, sunt şi hoteluri care au decis să înăsprească regulile de igienă și primesc în continuare oaspeți, deşi mai puţini.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Desigur, toate aceste măsuri însemnă pierderi financiare.
Altădată neîncăpătoare, bazinele și toboganele din aquaparcul orădean sunt, acum, pustii. Cel puțin două săptămâni, angajații se vor ocupa de igienizare, dezinfecție și mentenanța parcului de agrement acvatic.
Liviu Andrica, director Administrația Domeniului Public Oradea: „Sănătatea oamenilor este mult mai importantă decât pierderile noastre. Estimativ, de acum, pe perioada lunii martie, avem o pierdere de peste 200.000 de euro."
Femeie: „Mi se pare o decizie bună. Și eu obișnuiam să merg des la aquaparc cu finuții mei dar, în perioada asta, e bine să stăm mai mult pe acasă."
Și un important operator din Băile Felix a luat decizia de a închide hotelurile, în primul rând pentru a evita apariția vreunui caz de coronavirus, care ar duce, automat, la carantinarea hotelului respectiv. Pierderile estimate se vor ridica la minimum 400.000 de euro, dar conducerea societății spune că e mai importantă sănătatea turiștilor și angajaților.
Florian Serac, director general Societatea de Turism ( SCT Felix ): „Am decis ca în următoarele două săptămâni, să închidem hotelurile, cu orice risc, chiar riscul unor pierderi importante."
Turist: „Dacă ne mai ține încă două săptămîni aicea, în autoizolare, noi nu ne supărăm.”
Reporter: „Cum vi se pare decizia de a închide hotelurile?”
Turist: „E bună, ar trebui să stea fiecare acasă o perioadă, preventiv, să evite toate riscurile, da."
Angajații societății nu vor rămâne fără serviciu, chiar dacă suspendarea activității se va prelungi.
Florian Serac, director general: „Prima dată își iau concediul restant, după care își vor lua o săptămână concediu de odihnă din anul 2020, iar o parte, necesară, vin la curățenie, la dezinfecție, dezinsecție."
Un alt operator din Felix spune că, deocamdată, nu consideră că e nevoie să închidă hotelurile. În schimb, a intensificat măsurile de igienizare a complexului balnear și a luat toate măsurile, pentru ca turiștii să se poată bucura, în continuare, de beneficiile apei termale.
Dumitru Fechete, director complex balnear: „Având trei corpuri de clădire, am repartizat clienții în așa fel să nu avem mai mult de 80-85 de persoane, adică să fim sub 100 de persoane în zona restaurantului, în zonele mai aglomerate."
Turismul balnear, și în special cel din Băile Felix, a cunoscut un reviriment important în ultimii ani, având o creștere a numărului de turiști, și implicit a profiturilor de 10-15 la sută în fiecare sezon.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!