Gregorian Bivolaru, in fata instantei franceze. Cand decid judecatorii parizieni daca il predau sau nu Romaniei

Ultima actualizare: 05-03-2016 07:01

Gregorian Bivolaru a ajuns miercuri in fata judecatorilor francezi care vor decide daca il extradeaza pe liderul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut.

Pentru Bivolaru, dar si pentru autoritatile romane, care l-au cautat 12 ani, problemele nu s-au incheiat. Procesul se va transa pana la sfarsitul lunii, termenul limita pana la care magistratii din Paris pot delibera.

Pana atunci, Bivolaru va ramane intr-un penitenciar de maxima siguranta, unde se afla deja de 4 zile. Gregorian Bivolaru a fost adus la Curtea de Apel din Paris la ora 17:00, ora Romaniei.

Judecatorii parizieni trebuie sa decida daca il predau Romaniei. Liderul spiritual al MISA a cerut sa nu fie trimis in tara. El a ramas in arest pana la anuntarea deciziei. Aceasta va fi luata pana pe 22 martie, pentru ca magistratii au la dispozitie 20 de zile sa ia o hotarare. Indiferent de rezultat insa, masura poate fi contestata de ambele parti: de autoritatile romane sau de guru Bivolaru.

Acum 4 zile un alt magistrat a decis ca Bivolaru trebuie sa stea dupa gratii pana cand autoritatile vor primi datele dosarului liderului spiritual al MISA, traduse in franceza.

De altfel, arestarea liderului MISA a fost transmisa si pe site-ul Europol, spre indignarea discipolilor sai. Daca va fi adus in tara, el poate sa conteste decizia de condamnare. O are de partea lui pe tanara care a intretinut relatii sexuale cu el cand era minora si care il apara in 2013.

Declaratie din 2013: “M-au folosit pentru a-l incrimina pe domnul Bivolaru. M-au intrebat despre relatia mea cu domnul Bivolaru si le-am spus ca totul a fost o inscenare nimic din ceea ce am scris in prima declaratie, mi-a fost luata sub forta. "

In Romania, Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv la 6 ani de inchisoare pentru relatii sexuale cu un minor. Mai are un proces pe rolul instantei din Cluj, in care a fost acuzat de trafic de persoane, constituire a unei organizatii cu caracter fascist si promovare a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe.

In acest dosar instrumentat de DIICOT, Bivolaru a fost achitat in prima instanta.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO