Google, obligat să-și deschidă magazinul Play concurenței. Decizia, într-un proces intentat de producătorul unui joc celebru
Google trebuie să-și deschidă magazinul Play pentru aplicațiile concurente, și să le dea utilizatorilor de Android mai multe opțiuni, a decis luni un judecător din SUA. Hotărârea urmează unui proces celebru intentat de producătorul jocului Fortnite.
Ordonanţa judecătorului de district din SUA James Donato din San Francisco a subliniat schimbările pe care Google trebuie să le întreprindă pentru a-şi deschide magazinul său profitabil de aplicaţii, Play, către o concurenţă mai mare, inclusiv oferirea aplicaţiilor Android din surse rivale, transmite Reuters, preluat de news.ro.
Judecătorul Donato a declarat la o audiere anterioară că va înfiinţa un comitet tehnic şi de conformitate format din trei persoane pentru a implementa şi monitoriza ordinul.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Procesul Epic Games, producătorul Fornite, început în 2020, a pus sub acuzare Google că monopolizează modul în care consumatorii accesează aplicaţiile pe dispozitivele Android şi modul în care plătesc pentru tranzacţiile în aplicaţie.
Juriul a decis, în decembrie 2023, că Google a înăbuşit ilegal concurenţa prin controalele sale asupra distribuţiei şi plăţilor aplicaţiilor.
Google a argumentat că modificările cerute sunt costisitoare, excesiv de restrictive şi ar putea afecta confidenţialitatea şi securitatea consumatorilor. Judecătorul a respins cele mai multe argumente, în timpul unei audieri din august. „Veţi ajunge să plătiţi daune după ce ați fost găsiți vinovați de monopol”, le-a spus el avocaţilor gigantului.
Într-un caz antitrust separat de la Washington, judecătorul districtual american Amit Mehta a decis, pe 5 august, în favoarea Departamentului de Justiţie al SUA, şi a stabilit că Google a monopolizat ilegal căutarea pe Web, cheltuind miliarde pentru a deveni motorul de căutare implicit al internetului.
De asemenea, Google se mai confruntă cu un proces din septembrie, la tribunalul federal din Virginia, vizând acuzații ale Departamentului de Justiţie pentru dominaţia sa pe piaţa tehnologiei publicitare.
Google a negat acuzaţiile în toate cele trei cazuri.