Sentință record în cazul lui Gheorghe Dincă, „monstrul din Caracal". Pedepse cumulate de 108 ani | FOTO

×
Codul embed a fost copiat

După mai bine de trei ani, Tribunalul Olt a stabilit vineri sentința în teribilul caz de la Caracal, care a îngrozit o țară întreagă.

Gheorghe Dincă - principalul suspect în cazul uciderii a două adolescente - a primit 30 de ani de închisoare - pedeapsa maximă pe care o puteau solicita procurorii. La care se adaugă plata a 700.000 de euro către familiile victimelor.

Cumulat, pedepsele pentru toate infracțiunile pentru care a fost găsit vinovat ajung la 108 ani de închisoare. Decizia instanței nu este definitivă.

Ororile de la Caracal au ieșit la iveală în 2019, în luna iulie. În ziua de 24 iulie, familia anunța la poliție dispariția Alexandrei Măceșanu - o copilă de 15 ani.

Plecase din comuna Dobrosloveni spre Caracal, cu autostopul. Cel care a oprit să o ia pe fată a fost Gheorghe Dincă, un fost mecanic, acum în vârstă de 69 de ani. În misiunea de căutare a copilei, oamenii legii au ajuns la poarta lui. Iar ce a urmat, a răscolit o țară întreaga.

Citește și
gheorghe dinca
Care e pedeapsa maximă pe care o poate primi Gheorghe Dincă
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Convorbirea cu operatorul de la 112 i-a răpit Alexandrei orice șansă de salvare

Rămășițe umane carbonizate, dar și fragmente de bijuterii au fost descoperite într-un butoi din curtea vastă și dezordonată a lui Dincă.

Sinistru este că fata găsise curajul să sune la 112, dar convorbirea cu dispecerul și ce a urmat i-au răpit orice șansă de salvare.

Apel III - 25/07/2019, ora 11:12:36 a.m.

A.M.: Vă rog, ați trimis pe cineva aici?
Polițist (pe ton iritat): Am trimis, rămâneți acolo că nu... în 2 minute n-are cum să zboare, măi domnișoară. Stați acolo, da?
A.M.: (plângând disperat) Veniți vă rog, veniți, mi-e frică...
Polițist (ton ironic, atitudine zeflemistă): Păi, de cine vă este frică?? Alo, de cine vă este frică?
A.M.: (plângând) De el...m-a bătut...”.

Apel III

A.M.: Vă rog stați cu mine la telefon că îmi este frică...vă rog...
Polițist: Nu pot să stau în telefon domnișoară că avem și alte apeluri, rămâneți acolo că vine echipajul de poliție, negreșit va veni, da, două-trei minute, ce naiba? (pe fundal se aude plânsul Alexandrei)
A.M.: (plângând) Bine...”.

Forțele de ordine nu au mai ajuns la timp la Alexandra. Ulterior, ancheta a scos la iveală că de numele lui Dincă se leagă și cazul altei adolescente - Luiza Melencu - în vârstă de 18 ani, care dispăruse cu câteva luni înaintea Alexandrei.

Bunicul Luizei Melencu: ”În toată această perioadă nu am aflat nimic concret”

Era din localitatea Dioști, dar mersese la Caracal să retragă o sumă de bani pe care mama i-o trimisese din Anglia. După acest moment, bunicii nu au mai dat de ea și au anunțat poliția. Sfâșietor, rudele speră si acum ca cele două fete să fie în viață.

Elena Iordache, bunica Luizei Melencu: ”Am sperat să aflu ceva despre Luiza, am sperat că trec zilele când vine ziua ca să vin la tribunal (plânge). Mă gândesc că tot oi afla ceva despre ea, că am crescut-o 18 ani de zile, nu ma gândeam să o pierd pe Luiza, dar nu putem să aflăm nimica și nu vom afla niciodată despre Luiza. Sufletul meu îmi spune că Luiza trăiește și e traficată”.

În 2019, pe baza analizei ADN, anchetatorii au emis un certificat de deces pentru Alexandra, dar familia a refuzat să-l ridice. Iar Luiza apare în continuare pe site-ul IGPR ca fiind dispărută.

Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu: ”Pe mine nu mă interesează, poate să îi dea și 20, 30, 50 de ani, în toată această perioadă de timp noi nu am aflat nimic concret, adică ce s-a întâmplat în realitate cu cele două fete. Fetele trăiesc, deci să fie clar, în momentul în care am intrat în acea curte mi-am dat seama”.

Decizia de vineri a fost dată în primă instanță de Tribunalul Olt, după trei amânări din motive medicale. Acuzațiile pentru care procurorii au cerut 30 de ani de închisoare sunt omor, viol, profanare de cadavre și trafic de persoane.

Aurel Moldovan, avocat Alexandra Măceșanu: ”Voi face apel împotriva acestei sentințe ca fiind nelegală și netemeinică, având în vedere probele administrate în cauza din care rezultă că Gheorghe Dincă nu este autorul celor 2 crime pentru că ele nu există în realitate, aici este vorba de un trafic internațional de persoane, de viol, de profanare de cadavre și morminte și de lipsire de libertate. Eu personal cred ca fetele trăiesc pentru că ele au fost traficate și nimeni nu ar dori să omoare două tinere care pot produce bani”.

Gheorghe Dincă este încarcerat la Peniteciarul Craiova.

Dosarul Caracal 

Pronunțarea în dosarul Caracal a fost amânată de trei ori până acum.

Gheorghe Dincă susține că nu le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Conform acestuia, cele două adolescnete ar fi fost luate din casa sa de către alte persoane. 

Avocatul familiei Măceșanu a cerut ca Gheorghe Dincă să fie achitat pentru acuzația de omor, spunând că nu există suficiente probe care să ateste că victimele nu mai sunt în viață. Într-o astfel de situație, certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu ar fi anulat, iar căutările vor fi reluate.

Procesul a fost finalizat pe 16 iunie 2022, iar Gheorghe Dincă își așteaptă sentința în Penitenciarul Craiova.

Cazul Caracal 

După mai bine de trei ani de procese, instanța a rămas în pronunțare în cazul Caracal, o poveste îngrozitoare care a răscolit atunci săptămâni întregi opinia publică.

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul dispariției a două adolescente, își așteaptă acum pedeapsa.

La vremea respectivă, în curtea lui au fost găsite inclusiv rămășițe umane despre care procurorii au spus că aparțin uneia dintre victime, Alexandra Măceşanu, de 15 ani.

Decizia în acest dosar urmează să fie dată de Tribunalul Olt, unde instanța a rămas în pronunțare.

Au fost trei amânări până acum, din motive medicale, însă vineri, Gheorghe Dincă ar trebui să își afle pedeapsa. Este judecat pentru omor, viol, profanare de cadavre și trafic de persoane.

Pedeapsă maximă pentru Gheorghe Dincă

Pentru aceste orori, procurorii au cerut pedeapsa maximă de 30 de ani pentru Gheorghe Dincă, iar pentru Ștefan Risipițeanu, judecat pe fond, acuzat de viol, s-a cerut o condamnare de 12 ani.

De faptele bărbatului, acum în vârstă de 69 de ani, s-a aflat la sfârșitul lunii iulie, în 2019.

Atunci, părinții Alexandrei Măceșanu, o adolescentă de 15 ani, i-au anunțat dispariția.

Toate indiciile i-au condus pe polițiști la locuința lui Dincă, unde fata ar fi fost sechestrată și violată înainte să fie ucisă. Ba chiar sunase la 112, însă forțele de ordine nu au ajuns la timp la ea.

În investigație anchetatorii au aflat că de numele lui Dincă se leagă și dispariția Luizei Melencu, o fată de 18 ani despre care nu se mai știa nimic de luni întregi. Și ea ar fi avut o soartă similară cu cea a Alexandrei.

Dincă este încarcerat la Craiova din vara acelui an.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Trei ani de la cazul Caracal. Care este stadiul dosarului
Trei ani de la cazul Caracal. Care este stadiul dosarului

Pe 26 iulie se împlinesc trei ani de la apariția informațiilor șocante în cazul Caracal, când Alexandra Măceșanu suna la 112. Gheorghe Dincă încă nu a fost condamnat.

Care e pedeapsa maximă pe care o poate primi Gheorghe Dincă
Care e pedeapsa maximă pe care o poate primi Gheorghe Dincă

La trei ani de la cazul Caracal, Gheorghe Dincă, judecat pentru răpirea şi uciderea Alexandrei Măceşanu și a Luizei Melencu, şi-ar putea afla sentinţa pe 12 august, a anunţat Tribunalul Olt.  

Familia Alexandrei Măceșanu cere ca Gheorghe Dincă să nu mai fie judecat pentru omor. Familia Melencu nu este de acord
Familia Alexandrei Măceșanu cere ca Gheorghe Dincă să nu mai fie judecat pentru omor. Familia Melencu nu este de acord

Procesul în care Gheorghe Dincă este judecat pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu va avea loc pe 16 iunie, fiind ultimul termen.

Documentul care ar fi fost sustras din dosarul Caracal. Avocată: „Fiica lui Dincă a minţit”
Documentul care ar fi fost sustras din dosarul Caracal. Avocată: „Fiica lui Dincă a minţit”

Avocata familiei Melencu a declarat că are dovezi potrivit cărora au fost sustrase documente din dosarul Caracal și mai susține că fiica lui Gheorghe Dincă a mințit în declarații.

Familia Luizei Melencu cere instanţei să nu fie vândute maşinile lui Dincă. ”Se vrea mușamalizarea cazului”
Familia Luizei Melencu cere instanţei să nu fie vândute maşinile lui Dincă. ”Se vrea mușamalizarea cazului”

Familia Luizei Melencu contestă la Tribunalul Olt vânzarea a două autovehicule aparţinând lui Gheorghe Dincă, unul dintre ele fiind chiar autoturismul pe care Dincă l-ar fi folosit pentru răpirea adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

Recomandări
Parlamentul European alocă 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei, parte a raportului întocmit de Siegfried Mureșan
Parlamentul European alocă 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei, parte a raportului întocmit de Siegfried Mureșan

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.