Gest emoționant. Forțele Aeriene Române vor lansa flori deasupra spitalelor din Moldova

Ultima actualizare: 17-06-2020 21:58
Gest emoționant. Forțele Aeriene Române vor lansa flori deasupra spitalelor din Moldova
Inquam/ Octav Ganea

Aviatorii de la Baza 95 Aeriană Bacău vor lansa joi flori deasupra spitalelor din mai multe orașe din Moldova, în semn de apreciere pentru eforturile depuse de cadrele medicale aflate în prima linie a luptei contra pandemiei de coronavirus.

 

Aeronave de tip IAR-99 Șoim și IAR-330 SOCAT din dotarea Bazei 95 Aeriană ”Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” din Bacău vor survola joi spațiul aerian al Moldovei și vor lansa flori deasupra spitalelor județene din Botoșani, Suceava, Iași și Focșani, scrie Monitorul de Botoșani.

Aviatorii încearcă astfel să-și exprime recunoștința față de eroii în halate albe care s-au aflat în linia întâi în lupta contra Covid-19.

Misiunile aviatorilor au loc în contextul „Centenarului Aviaţiunii din Moldova”, acțiune dedicată împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea primei baze aeriene din regiunea Moldovei – Centrul de Instrucţie al Aviaţiunii și organizată de Baza 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” din Bacău.

 

Baza 95 Aeriană, decorată cu Ordinul Național ”Pentru Merit” în grad de cavaler

 

În acest context, Drapelul de Luptă al unităţii a fost decorat marți cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, ca apreciere a profesionalismului şi a rezultatelor importante obţinute de personalul unităţii în îndeplinirea misiunilor specifice.

Baza 95 Aeriană are în dotare avioane IAR 99 Şoim şi elicoptere IAR 330 PUMA şi are ca principală misiune apărarea spaţiului aerian naţional în zona de responsabilitate.

De asemenea, oferă sprijin aerian celorlalte categorii de forţe ale Armatei României, contribuie la constituirea pachetelor de forţe dislocabile, asigură instrucţia avansată în zbor a piloţilor şi sprijină autorităţile publice centrale şi locale în situaţii de urgenţă.

De-a lungul timpului, Baza 95 Aeriană a participat cu succes la numeroase exerciţii şi misiuni naţionale şi internaţionale şi este reprezentată cu succes de militari în teatrele de operaţii din Afganistan, Mali, Bosnia şi Herţegovina şi Republica Democrată Congo.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO