Gabriel Cotabita e CONSTIENT si e hranit pe gura. "Tata demonstreaza cat de puternic si cat de ambitios este"

Dată publicare: 04-06-2015 12:49
Dată actualizare: 07-06-2015 07:01


Gabriel Cotabita si-a revenit din coma, este constient si este hranit pe gura, dupa cum precizeaza medicii de la Spitalul Floreasca intr-un comunicat de presa.

Comunicatul oficial al Spitalului Floreasca, referitor la starea de sanatate a pacientului Gabriel Cotabita:

"Pacientul prezinta o suferinta cerebrala postanoxica. Evaluarea neurologica este in ameliorare, pacientul fiind evaluat in prezent pe scala GCS la 13 puncte. Este constient, momentele de cooperare alterneaza cu perioade de confuzie, dezorientare temporo-spatiala si agitatie psihomotorie in planul patului.

Pacientul respira spontan, necesitand intermitent oxigenoterapie pe masca si are functiile vitale in parametrii normali. Se alimenteaza per os (hranit pe gura - n.n.), beneficiaza zilnic de sedinte de psihoterapie si fiziokinetoterapie. O echipa multidisciplinara reevalueaza in fiecare zi starea de sanatate inca fragila a pacientului."

Dupa ce medicii au facut anuntul incurajator pentru familie, fiica artistului, Aela Cotabita, a transmis un mesaj:

"Tata demonstreaza in fiecare zi cat de puternic si ambitios este si reuseste sa uimeasca atat echipa medicala cat și pe noi cu progresele pe care le face. Am depasit o etapa in acest drum. Ne concentram acum pe partea de recuperare specifica in astfel de cazuri si suntem increzatoare atat in voința și forta tatei cat și in expertiza echipei medicale a Spitalului Floreasca. Este un proces firesc insa de durata, in care sunt cu atat mai importante liniștea, discretia s gandurile bune acordate in primul rand tatei. Cuvintele sunt de prisos atunci cand vine vorba de recunostinta pe care o simtim fata de toti cei care ne sustin."

 


VIDEO PROTVPLUS.RO